Türkiye'nin ciğerini dağlayan orman yangını haberi bir kez daha Hatay'dan gelmişti. Ancak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı son dakika açıklamasında yangının kontrol altına alındığını söyledi. Bakan Pakdemirli ayrıca Hatay Yayladağı’nda çıkan ve söndürülen kırsal yangın şüphelisi olan iki kişinin kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı. Kimlik tespiti yapılan şüphelilerin İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI 22 SAAT SÜRDÜ

Bakan Pakdemirli, Hatay'daki yangının 22 saatlik bir çalışma sonucunda söndürüldüğünü duyurdu. Yangın şüphelisi olarak ellerinde benzin bidonu bulunan iki şahsın da güvenlik güçleri tarafından yakalanarak emniyete götürüldüğünü belirten Pakdemirli, sorgu işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerin burada serbest kaldıklarını duyurdu.

Pakdemirli, "Ayrıca dün Hatay Yayladağı'nda çıkan ve söndürülen kırsal yangın şüphelisi 2 kişi tespit edildi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından da gözaltına alındı." dedi.