Amanos dağlarından Türkiye’ye eylem amaçlı gelen iki PKK’lı terörist, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde uygulama noktasında dur ihtarına uymayarak polise ateş açtı. Teröristlerin peşine düşen polis ekipleri zanlıları İskenderun İlçesinde sıkıştırdı. Burada çıkan çatışmada teröristlerden biri ölü olarak ele geçirildi. Ölü ele geçirilen teröristlerden birinin üzerindeki bombanın da çatışma esnasında patladığı öğrenildi.Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı açıklamada; Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. İçişleri Bakanı Soylu, İskenderun'daki patlamayla ilgili 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Hatay'da Patlama

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda; 26 Ekim 2020 günü Hatay Payas İlçesi Kozludere Mahallesinde korucuların bekleme noktasına pikap tarzı bir araçtan taciz ateşi açıldı. Kısa süreli sıcak temas yaşandı.

Devam eden çalışmalarda; saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının ZİNAR (K) ve HARUN (K) Doğan D. olduğu belirlendi.

Bahse konu saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının 31 VU 638 plaka sayılı KIA marka aracı gasp ettikleri ve korucu bekleme noktasına saldırdıkları, saldırıyı gerçekleştirdikten kaçarken bahse konu aracın devrildiği, olay yerinde 31 HJ 389 plaka aracı gasp ederek kaçtıkları anlaşıldı.

Güvenlik güçlerince aracın takip edildiği, Hatay İskenderun ilçesinde örgüt mensuplarıyla çatışmanın devam ettiği, bir örgüt mensubunun kendisini patlattığı kaydedildi.

Patlamanın etkisiyle ortaya çıkan şarapnel parçaları ile bir emniyet amirinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.