Belen ilçesi Fatih Mahallesi, Petek Evler'de yaşayan 2 çocuk babası Gökhan Şahin, 2 günde kontrol altına alınabilen yangın hakkında konuşarak o korkunç anları anlattı. Eşinin, "Sis geliyor" diye uyarması üzerine camdan baktığını ve duman gördüğünü belirtek Şahin, bu dumanın orman yangınından kaynaklı olduğunu anladığını söyledi.

Şahin, "Eşim o an panik oldu ve 'burayı da yaktılar' diye bağırdı. Eşime çocukları alıp gitmesini, kapı ve pencereyi kapatıp peşlerinden geleceğimi söyledim. Apartmandan çıkarken komşuların da kapısını çalıp çıkmaları için uyardım." ifadelerini kullandı.

OĞLUYLA KAÇARKEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜSÜ AKILLARA KAZINDI

Yangın esnasında sert esen bir rüzgar hasebiyle çevrelerinin alev aldığını söyleyen Şahin, "Artık yapabileceğimiz bir şey de kalmamıştı. Çünkü alevlerin boyu bir apartman boyunu geçince herkes panik halinde kaçışmaya başladı. Bende o esnada koşmaya başladım, koşarken eşim ve çocuklarımın önümde koştuğunu fark ettim. Eşimin elinden küçük oğlumu aldığım gibi can havliyle ateşten uzak bir yere koşmaya başladık." dedi.

ÇOCUKLAR KORKU İÇİNDE

Şahin, 7 ve 3 yaşında iki çocuğu olduğunu belirterek çocukların hala yangının etkisinde olduğunu söyledi. Şahin, "Büyük oğlumu anneannesine bıraktım, gelemedi buraya, buranın halen yandığını düşünüyor. Küçük oğlumun psikolojisi daha kötü, yangın gününden beri kucağımdan inmiyor, hareketli bir çocuk olmasına rağmen çok durgunlaştı." dedi.