Hatay ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen yangınların söndürülme çalışmalarını yakın olarak kabul eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, toplamda çıkan 25 yangın hakkında bilgilendirmede bulundu. 25 yangından 9'unun ziral, 16'sının ise oran yangını olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli, Kahramanmaraş Andırın ve Hatay yangını haricinde kontrol altına alınmamış bir yangın olmadığını bildirdi.

YANGINDA SABOTAJ ŞÜPHESİ

Geçtiğimiz gün Hatay'da 10.15 sularında başlayan orman yangınının ardından saat 13.00 civarında ikinci bir yangın çıkmıştı. Pakdemir, bu hususta bakanlığın bünyesinde bulunan en tecrübeli personellerin yangın yerinde olduğunu bildirmişti.

Yangının terör örgütleri tarafından çıkarıldığı iddialarına yanıt veren Pakdemirli, "Bununla ilgili orman teşkilatımızın da bazı kaygı ve şüpheleri var. Bizim şu anki işimiz yangını kontrol altına almak ve söndürmek. Bunla alakalı Hatay Valiliği çok yönlü soruşturmayı bir yandan sürdürüyor. Bazı görgü tanıkları olduğuna dair bazı söylemler var." ifadelerini kullandı.