Gelen son dakika bilgisine göre Hatay'da ormanlık alanda başlayan yangın, 4-5 kilometrelik bir alanı geçti ve yerleşim yerlerine sıçradı. Hatay'ın Belen ve İskenderun ilçelerine yakın bir yerde baş gösteren yangının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor. 

Hatay yangını, civarda yaşayan vatandaşların can sağlığını tehdit ettiğinden vatandaşlar tedbir amaçları apartmanlardan tahliye edildi. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yerden 50 arazöz, 20 su tankı, 3 dozer, 300 personelle havadan da 2 uçak ve 2 helikopterle yangına müdahale ettiği öğrenildi.

İTFAİYE EKİPLERİNİN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine yardımcı olduğu öğrenildi. Öte yandan Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre vatandaşların hayatını ciddi derecede tehdit eden yangının çıkış saati sabah 10.00 olarak belirtildi. 

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İskenderun ve Belen ilçelerimizi arasında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda, trafo patlaması sonucu meydana gelen orman yangınına, uçak, helikopter, arazöz ve dozerle müdahale yapılmaktadır. Şiddetli rüzgarların da etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır. Şiddetli rüzgarın etkisiyle havadan müdahalede zorluklar çekilen yangını en kısa sürede kontrol altına almak için yangın söndürme çalışmaları hızla devam etmektedir.