Öncelikli olarak Kırıkkale'de baş gösteren sahte alkol paniği daha sonra İzmir, İstanbul, Aydın, Mersin, Muğla, Trabzon, Zonguldak, Tekirdağ ve Kırklareli'ye kadar ilerledi.

Düşük maliyeti sebebiyle tercih edilen sahte alkolü ürettiği ihbarıyla Hatay'ın İskenderun ilçesinde yakalanan 3 şahıs hakkında işlem yapıldı. Polis ekipleri, Büyükdere Mahallesi'ndeki bir evde sahte içki üretildiğine ilişkin aldıkları ihbarla harekete geçti. Bu bağlamda toplamda 3 bin 230 litre sahte içkiye el koyuldu.

BOĞMA RAKIYI BİDONLARA KOYDULAR

Polis ekipleri, evin bahçesinde arama yaptı. Aramalar sonucunda, şüpheli şahısların büyük bidonlara doldurduğu "boğma" adıyla bilinen el yapımı fermente haldeki 2 bin 630 litre içki ve 600 litre içime hazır sahte içki bulundu. Bahçede sahte içki ürettiği tespit edilen B.Ç., S.K. ve C.Ç. isimli şahıslar işlem yapılmak üzere emniyete götürüldü.

 

Sahte içkiden ölen kişi sayısı kaç oldu?

9 Ekim 2020 tarihinde Kırıkkale'de 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan sahte alkol olaylarında, söz konusu tarihten günümüze kadar olan süre zarfında İstanbul'da 10, İzmir'de 25, Mersin'de 6, Kırıkkale'de 7, Aydın'da 8 kişi yaşamını yitirirken, Muğla, Tekirdağ ve Zonguldak'ta toplamda 6 kişi, Trabzon'da ise 1 kişi sahte içkiden zehirlenerek yaşamını yitirdi. Bu bağlamda alkol zehirlenmesiyle ölen kişi sayısı 63'e kadar yükseldi.