Haftanın ilk günü Güneydoğu bölgesinde gerçekleşen afet, Türkiye’yi derinden etkiledi. Depremzedeler için her alanda yardım seferberliği başladı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, enkaz altında kalanlar için 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Türkiye, Güneydoğu’da meydana gelen 2 büyük depremin yıkıcı etkisiyle hayatını kaybeden binlerce insanın yasını tutuyor. En çok hasar alan şehirlerden biri olan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı canlı yayında depremin etkilerini anlattı. Savaş, “Bütün dünyadaki AKUT’çuları getirseniz, anca yetişirler” dedi.

“KÜÇÜK KIYAMETİ YAŞIYORUZ”

Depremden en çok etkilenen şehirlerin başında gelen Hatay’da yüzlerce bina yıkıldı.

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldığı canlı yayında, anlattıklarıyla depremin boyutunu gözler önüne serdi.

Savaş, “Felaket bir şekilde depremin fay hattının güzergahında müthiş yıkımımız var 2 binin üzerinde maalesef binamız yıkıldı, şu anda 2 binin üstünde de insanımız hayatını kaybetmiş görünüyor, dokunamadığımız yer var. Buradan ne çıkacak bilemiyoruz inşallah büyük bir çoğunluğu deprem anında apartmanlarını evlerini terk etmişlerdir diye düşünelim en güzel düşünce bu ama şu var gerçekten de çok geniş bir alana yayılmış, bu kadar yıkımın olduğu belki de 500 yılda bir deprem olur o da bizi buldu. Büyük bir afet diyoruz veya küçük kıyamet günü diyoruz biz buna bu nedenle hepimizin başı sağ olsun meseleyi iyi tartmak lazım” dedi.

“MEZARLIKTA ÇALIŞACAK 3 KİŞİ KALDI”

Lütfü Savaş, zor şartlar altında enkazlara müdahale edildiğini söyledi:

“Bir 10 ilde olmuş herkese yetişmeniz gerekiyor, 2 kış şartları kışın en sert zamanında, 3 bizim ilk gün depremde havaalanı pert oldu. Şimdi bütün bunlara baktığınız zaman hakikaten çok yayıldı, 2 binin üzerinde hasar var daha doğrusu bina çökmüş. Bütün dünyadaki AKUT’çuları getirseniz, anca yetişirler. Biz ilk gün ilk 2 gün zaten bizim de çok kaybımız var, mezarlıkta 3 kişi kalmış bizim çalışacak ekipten. İmamın bir tanesi gitmiş, müdürün iki yardımcısı gitmiş.”