Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Şehit Erhan Ar İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak vazife yapan Mustafa Yeşilyurt (45), koronavirüse yakalanan annesine hastanede refakat etmek amacıyla Erzurum'a gitti.

Hastanede annesi ile kaldığı odadan çıkamayan Yeşilyurt, EBA sistemi ile her gün öğrencilerine ders anlatıyor. Yeşilyurt, Erzurum'un tarihi mekanlarında ders anlatamadığı için üzgün olduğunu da ifade etti.

Ankara'da eşiyle birlikte öğretmenlik yapan Mustafa Yeşilyurt, koronavirüse yakalanan annesi Esengül Yeşilyurt'a tedavi gördüğü hastanede refakat etmek amacıyla 10 gün evvel memleketi Erzurum'a geldi. Yeşilyurt, bu süreçte hastane odasından canlı bağlanarak EBA'dan eğitimlere devam etti.

40 öğrencisine günde 6 saat ders verdiğini dile getiren Yeşilyurt, "Bütün dünyayı sarsan koronavirüs salgını pek çok yerde yaşamımızı olumsuz etkiledi. Sevdiklerimizden, öğrencilerimizden ayrı kaldık. Evlerimize kapanarak uzaktan çalışmaya başladık. Uzaktan eğitimle öğrencilere dersleri öğretmeye çalıştık. Hababam sınıfında geçen Mahmut Hoca'nın bir repliği vardı. 'Okul yalnızca dört duvarı olan bir yer değil, yerine göre bir orman hem de dağ başı bile olabilir' diyordu. Annemin hastalığı nedeniyle buraya gelmek mecburiyetinde kaldım. Öğrencilerimden uzak kaldım. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 'Her yerde eğitim, her ferde eğitim' sloganıyla yola çıkarak kurduğu EBA sistemi üzerinden derslerimizi yapmaya imkân bulduk. Bakanlığımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ederim" şeklinde konuştu.