Sosyal medyada kısa sürede büyük bir kitleye ulaşarak gündeme oturan görüntülerde S.E. isimli bir kadının bağırarak polise hakaret ve küfürler yağdırdığı görülmüş, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "polise direnme" suçlamasıyla kadın hakkında soruşturma başlatılmasında karar kılmıştı.

Gözaltına alınan kadın daha sonra adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Polisin kolundan tutup çekiştirdi

Büyük tepki toplayan görüntülerde, S.E. isimli kadının Harem Otogarı'nda polisin kolundan tuttuğu, çekiştirerek bağırdığı ve hakaret yağdırdığı görülüyor.

HAREM OTOGARI'NDA POLİSE BAĞIRAN KADININ VİDEOSU

 Olay oradaki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına bir bir yansıdı. İlgili video:

'GÜCÜNÜZ ANCA BANA MI YETİYOR?' DEMİŞ

Üsküdar Devriye Ekipler Amirliği'ne bağlı olan S.C., görev arkadaşı M.Y. ile birlikte yaşadıklarını anlattı. 12 Eylül akşamı saat 23.45'te Harem Otogarı'ndan gelen kadına şiddet anonsuyla olay yerine ilerlediklerini bildiren S.C., M.A.Z isimli kişi tarafından karşılandığını ve S.E. isimli kadını ilk orada gördüğünü söyledi.

Şahsın yanına gidip neler olduğunu sorduklarında S.E.'nin celallenerek üstlerine yürüdüğünü bildiren S.C, "Kadın, 'o.. çocukları siz mi geldiniz' diyerek hakaretlerde bulundu. Biz de kendisine sakin olmasını ve sorunun ne olduğunu söylemesini istedik. Bunun üzerine bize saldırmaya başladı." dedi.

KADIN VE POLİSLER ARASINDA BOĞUŞMA YAŞANDI

Kadına kademeli bir şekilde güç uyguladıklarını söyleyen S.C., kadının M.Y.'nin karnını ısırdığını söyleyerek, "Şahsa kelepçe takmak istedim. Fakat bu esnada bana da saldırdı. Eliyle kolumu ve karnımı çizdi. Kelepçeyi taktık araca doğru götürürken 'bırakın beni o…çocukları anca bana gücünüz yetiyor' şeklinde küfür ve hakaretlerde bulunup tekme atmaya çalıştı." dedi.

'SİZİ ÖLDÜRDÜKLERİNE SEVİNİYORUM'

Kadını darp raporu almak için Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürdüklerini bildiren S.C., bu esnada kadının kendilerine, "Sizi öldürdüklerinde seviniyorum." dediğini anlattı.

Diğer polis memuru M.Y. ise kadının araca binerken kendi kendine zarar verdiğini, hastaneye gelip araçtan indiklerinde ise polislerin kendisini taciz ettiğini söylediği bilgisini verdi.