Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı bir türlü belirlenemezken partilerin bakanlık istekleri de ortaya çıktı. Aday konusunda anlaşamayan partilerin bakanlıklar konusunda da anlaşamayacağı ifade ediliyor.

Gazeteci Fatih Portakal kulis bilgilerini paylaştığı Youtube kanalında yaptığı yayında partilerin istediği bakanlık sayısını ve hangi bakanlıkları talep ettiklerini açıkladı.

CHP 4 BAKANLIK İSTİYOR

Portakal, CHP’nin Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nı istediğini öne sürdü.

İYİ PARTİ 4 BAKANLIK İSTEDİ

Portakal, İyi Parti’nin ise Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nı istediğini iddia etti.

DEVA PARTİSİ 3 BAKANLIK İSTEDİ

Sözlerine devam eden Fatih Portakal, DEVA Partisi'nin ise Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nı istediğini belirtti.

GELECEK PARTİSİ DE 3 BAKANLIĞI İSTEDİ

Portakal'ın iddiasına göre Gelecek Partisi ise Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı istiyor.

SAADET PARTİSİ İKİ BAKANLIK İSTEDİ

Saadet Partisi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'yla Tarım Bakanlığı'nı isterken, Demokrat Parti'nin talebi de Kültür ve Turizm Bakanlığı oldu.

Portakal'ın sözlerinde bir ifade ise dikkat çekti.

TÜM PARTİLERİN İSTEDİ TEK BAKANLIK VAR

Ünlü gazeteci, "En çok konuşulan bakanlık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Bütün partilerin talebinde olan bakanlıklardan bir tanesi." dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞINI İSTEYEN ÇIKMADI

Son olarak Portakal'ın paylaştığı bilgide, Savunma Bakanlığı'nı hiçbir partinin istemediği görüldü.

Fatih Portakal, konuya ilişkin bilgisini şöyle aktardı:

“DEVA Partisi Ekonomi, Adalet ve Dışişleri Bakanlığı’nı istiyor. Gelecek Partisi, Adalet ve Dış İşleri Bakanlığı üzerinde yoğunlaşmış, Milli Eğitim Bakanlığı’nda da talebi olduğu söyleniyor. Saadet Partisi, Aile ve Tarım Bakanlığı’nı istiyormuş. Demokrat Parti'nin de Kültür ve Turizm ve Tarım Bakanlığı’yla talebi olmuş. En çok konuşulan bakanlık Şehir ve Çevrecilik Bakanlığı. Bütün partilerin talebinde olan bakanlıklardan bir tanesi.”