Cumhuriyet Gazetesi yakın zamanda yaptığı haberinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın diplomasının sahte olduğuna dair yalan bir beyanda bulundu. Gazete ayrıca, Hamza Yerlikaya'nın, milyonlarca üniversitelinin işsiz olarak dolaştığı Türkiye'de yasalara aykırı bir şekilde görev yaptığını belirterek suçladı.

Ancak Hamza Yerlikaya'ya ait olan lise, üniversite ile yüksek lisans diplomaları ortaya çıkınca Cumhuriyet Gazetesi'nin tüm yersiz iddiaları yerle bir edilmiş oldu.

HAMZA YERLİKAYA'NIN DİPLOMALARI GERÇEK

Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'ya ait olan lise, üniversite ile yüksek lisans diplomaları ortaya çıktı. Bu doğrultuda, Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan, "Hamza Yerlikaya'nın diploması sahte" şeklinde atılan başlıklar da bir bir düşürülmüş oldu. İşte söz konusu iddiaların kökünü kurutan diplomalar...

YERLİKAYA'NIN LİSE DİPLOMASI

Hamza Yerlikaya, ilköğretim kademesini Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda tamamlamasının ardından 2004 yılında Açıköğretim Lisesi'nden mezun oldu.

2008 yılında üniversiteden mezun oldu

Yerlikaya, Süleyman Demirel Üniversitesi Budur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü bitirerek 2008 yılında bu üniversiteden mezun oldu. İşte diploması;

YÜKSEK LİSANSINI SAKARYA'DA YAPTI

Yerlikaya ek olarak yüksek lisansını  Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Enstitü Anabilim Dalı'nda tamamladı. Tezli yüksek lisansını da Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nde tamamlayan Yerlikaya, 2018-2019 döneminde eğitim hayatını tamamladı.