Gerek tadı gerek uygun fiyatı ile İstanbullu vatandaşların güvenle tükettiği Hamidiye suyun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin CHP'li Ekrem İmamoğlu'na verilmesinin ardından kalitesini kaybetti ancak fiyatlarında büyük çaplı artış gözlendi. Tüketiciler, Hamidiye suya olan güvenlerini kaybetmelerinin yanı sıra, suyun tadının değişmesine ve fiyatının artmasına tepki gösterdi.

 

HAMİDİYE SUYUN FİYATI ARTTI, TADI DEĞİŞTİ

CHP'li Ekrem İmamoğlu, seçimden önce indirim naraları atarken koltuğu devraldığından bu yana pek çok ürüne zam yapıldığını duyurmuştu. Yüksek zamlardan nasibini alan bir ürün de tüketicilerin güvenle satın aldığı Hamidiye Su oldu. Suya yapılan 20 ila yüzde 50 oranlarındaki zammın ardından 9 TL'den satılan 19 litrelik damacana su, artık 12,5 liradan satılıyor. Daha önceden fiyatı 1 TL olan yarım litrelik sular ise artık 1,5 TL'den satışa sunuluyor.

DAMACANANIN İÇİNDEN AMBALAJ ARTIĞI ÇIKTI

Vatandaşların Hamidiye suyuyla ilgili şikayetlerine bugün bir yenisi daha eklendi. Yıllardır sipariş verdikleri damacana sudan alan Dilek G. ve Mustafa G. isimli çift, getirilen damacana suyun içinde yüzen ambalaj artığını görünce şaşakaldı. Çekilen görüntülerde damacananın kapağında bulunması gereken emniyet bandından bir tane de suyun içinde olduğu dikkatlerden kaçmadı.