Başbakan Benyamin Netanyahu, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Savunma Bakanı Yoav Gallant bir subay kursunun mezuniyet törenine katıldı.

Başbakan Netanyahu törende yaptığı konuşmada savaşın hedeflerini Hamas'ın ortadan kaldırılması, rehinelerin iadesi ve Gazze'den İsrail'e yönelik gelecekteki herhangi bir tehdidin ortadan kaldırılması olarak belirlediklerini vurguladı.

Netanyahu törende ayrıca "Hamas'ın son kalesi olan Refah'ta operasyon yapacağız, kim bize orada operasyon yapmamamızı söylerse savaşı kaybetmemizi istiyor demektir, böyle bir şey olmayacak" cümlelerini kaydetti.

Törende konuşma yapan Savunma Bakanı Yoav Gallant da, "Savaşın hedeflerine ulaşıyoruz: Hamas'ın askeri ve hükümet organı olarak tasfiyesi ile tüm rehinelerin iadesi. Bu adil ve önemli savaşın sonuçları İsrail Devleti'nin tarihinde yeni bir sayfa açacak ve İsrail Devleti'nin Ortadoğu'daki stratejik konumuyla ilgili her şeyde, dostlarımızdan göreceğimiz muamele ve düşmanımıza karşı yaratacağımız caydırıcılıkta, uzun yıllar sürecek süreçlerin başlangıcı olacaktır" dedi.

Gallant, "Bu evimiz, bir halk olarak değerlerimiz, düşman bir bölgenin kalbinde Yahudi ve demokratik bir toplum olarak var olma hakkımız için bir savaştır" cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.