Hamas, Biden'ın açıklamasını 'ucuz Siyonist propaganda' olarak değerlendirdi. Esirlere yönelik iyi muamelenin siyonistlerin hesaplarını bozduğu dile getirildi.

Daha önce “Hamas 40 bebeğin başını kesti” yalanı ortaya çıkan ABD Başkanı Joe Biden, bu kez Hamas’a yönelik ‘tecavüz’ iftirasında bulundu. “Dünya olup bitenleri görmezden gelemez” diyerek Filistinli direnişçiler için kınama çağrısı yapan Biden’ın yalanına Hamas’tan sert tepki geldi.

Filistin siyasi hareketi Hamas, yaptığı açıklamayla, Biden’ın yalanına cevap verdi. Kınama mesajı yayımlayan Hamas, “İsrail yalanlarını destekleyerek kahraman savaşçılarımızı haksız yere 7 Ekim’deki Aksa Tufanı Operasyonu sırasında ‘cinsel şiddet ve tecavüz’ uygulamakla suçlayan ABD Başkanı Biden’ın açıklamasını şiddetle kınıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Temelsiz suçlamaların ucuz Siyonist bir propaganda olduğunu söyleyen Hamas, “Ucuz Siyonist propagandayı takip etmesini, temelsiz, basmakalıp içi boş sözler ve temelsiz suçlamalarda bulunmasını,  asgari seviyede tarafsızlığa sahip olması gereken bir liderin ahlaki çöküşü olarak görüyoruz.” şeklinde tepkide bulundu.

Tutuklulara yönelik iyi muamelenin İsrail ve destekçilerinin hesaplarını bozduğunu dile getiren Hamas, “Bu bariz yalanın tekrarlanması, İsrail'in ve cani Nazi işgal ordusunun soykırım ve savaş suçlarının Amerikan örtüsüyle örtmeye yöneliktir. Bu davranış, direnişçilerin iyiliğine tanık olan kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir girişimdir. Tutuklulara yönelik muamele, düşmanın ve destekçilerinin hesaplarını karıştırdı.” ifadelerinde bulundu.

Şifa Hastanesi ile ilgili yalanları ortaya çıkarılması gibi bu yalanlar için de uluslararası medyayı göreve davet eden Hamas, “Uluslararası medyayı, çocukların kafalarının kesildiği, El Şifa Hastanesi'nin direniş için komuta ve kontrol merkezi olarak kullanıldığına dair yalan ve iddialarda olduğu gibi İsrail'in yeni iddialarının sahteliğini ortaya çıkarmaya çağırıyoruz. Bunlar, yanlışlığı kanıtlanmış ve Biden ile yönetim üyelerinin tekrarlamaktan utanmadığı yalanlar.” mesajını paylaştı.

 

 

KAYNAK: HABER7