CHP'li Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBB Başkanı olduğu dönemde hakkında verilen hapis cezası kararına verdiği tepkinin videosunu paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kararı ileten gazeteciler arasında yer alan Barış Yarkadaş, paylaştığı video ile Erdoğan ve İmamoğlu'nun yargı kararı karşısında verdiği farklı tepkiye dikkat çekti.

Videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan itidalli davranıp yargı kararını eleştirmeyerek istinaf yolunun açık olduğuna dikkat çekiyor.

Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise mahkeme kararının ardından yaşadığı sevinç göze çarpıyor.

HAPİS CEZASINA KAHKAHA ATAN CHP'Lİ BAŞKAN

Ekrem İmamoğlu'nun hapis kararını öğrendiği videoda Meral Akşener, o an ofisteki bir kişiye teyit ettirerek 'Hakim vermiş mi şimdi bunu?' diye soruyor.

'Evet vermiş' cevabı gelince Akşener bu kez İmamoğlu'na 'Tamam gel' deyip sarılıyor.

CHP'li İBB Başkanı büyük bir kahkaha atarak Meral Akşener'le 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararını kutluyor. Ofisteki kalabalık da hapis kararına olan sevinçlerini alkışlayarak dışa vuruyor.

ERDOĞAN'IN HAPİS KARARINI ÖĞRENDİĞİ ANLAR

CHP'li eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, muhabirlik yaptığı dönemde o dönemki İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hapis kararını ileten ilk isimlerden biriydi.

Önceki gün TV100 kanalında yayınlanan kesitte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hapis kararını öğrendiği ilk anlardaki tepkisi, itidalini bozmayışı ve yargı kararına yorum yapmaması dikkat çekti

Ekrem İmamoğlu ve Millet İttifakı, Fatih/Saraçhane'de henüz kesinleşmemiş yargı kararını topa tutarken, Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şüphesiz ki bundan sonra da bunun bir süreci vardır ve yargı sürecinde olan bir şeyin de kesinleşmeden benim bu konu hakkında açıklama yapmam yanlış olur. Doğru değil."

1998 yılında kayıt altına alınan bu görüntüler, Ekrem İmamoğlu'nun kararı öğrendiği andaki tepkisi gündem olunca yeniden öne çıktı.