Hakkari’de evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan 12 aile, Cumhuriyet Caddesi Mukaddes Akar Sokağı’nda bir araya gelerek HDP il binası önüne yürüdü.

Evlatlarını HDP’den geri isteyen ailelerin eylemine Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar, Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Furkan Kaplan da katıldı.

PANKARTLAR TAŞINDI
Yürüyüş süresince aileler ‘Kahrolsun PKK’, ‘Kahrolsun HDP’ sloganları attı.

Üzerinde 'Kürt çocukları bundan sonra HDP'ye piyon olmayacak', 'Çocuklarımız dağda kurda, kuşa yem olmasın' yazılı pankartlar taşındı.

“YETER ARTIK KARDEŞ KARDEŞİ VURMASIN”
5 sene evvel kayınbiraderi PKK tarafından dağa kaçırılan Leyla Genç, Hakkarili anneler adına şu açıklamayı yaptı:

“Bizler bugün burada dağa kaçırılmış, kandırılmış çocuklarımıza kavuşmak ve sesimizi duyurmak amacıyla Hakkari anneleri ve kadınlar olarak toplanmış bulunmaktayız. Bizler buradan senemadan, yıkılmadan bütün Türkiye’ye haykırıyoruz. Gün birlik, birliktelik günüdür. Başta Hakkari halkı olmak üzere bütün Doğu ve Güneydoğu halkı bundan sonra uyansın. PKK’nın ve taşeronlarının gerçek yüzünü görsün. Yeter bundan sonra, kardeş kardeşi vurmasın.”

“EVLATLARIMIZI DAĞDAN İNDİRELİM”
“Gelin, korkmayın, birleşelim. Hep birlikte evlatlarımızı dağdan indirelim. İnanıyoruz ki azimle seslerini yükselten biz annelerin yardımıyla terör örgütlerinin elinde bulunan yavrularımızı kurtaracağız. Biz, yüreği yanık olan anneler olarak tek isteğimiz her canlının nasıl hayat hakkı varsa dağdaki çocuklarımızın da hayat hakkı bulunmaktadır diyoruz. Ve biz çocuklarımızı HDP’den istiyoruz.”


“PKK KAYBEDECEK, ANNELER KAZANACAK”
“Evlatlarımıza kavuşmak amacıyla göstermiş olduğumuz kararlı duruş karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Evlat nöbetindeki bütün annelerle birlikte teröre son diyoruz. PKK kaybedecek, anneler kazanacak. PKK kaybettiği vakit hiçbir annenin yüreği yanmayacak, kan ve ölümler son bulacaktır."

“NİYE SENİN OĞLUN GİTMEDİ DEDİĞİMDE, OKUYANLAR BİZE LAZIM DEDİLER”
9 sene evvel lise öğrencisiyken dağa götürülen oğlu Emirhan amacıyla Hakkari’nin Üzümcü köyünden şehir merkezine gelen Nihal Çiftçi, eyleme küçük oğlu ile katıldı.

"Oğlum Emirhan 2012 senesinde lise öğrencisiydi. HDP oğlumu piknik bahanesi ile kaçırarak dağa götürdü. Ben o gün HDP kapısını çalmaya geldiğimde, 'Benim oğlumu siz götürdünüz' dedim. Onlar da bana 'Evet senin oğlun dağa gitti. Senin oğlun gitmese, bunun oğlu gitmese bu devran nasıl dönecek?' dediler. Ben 'Niye senin oğlun gitmemiş?' dediğimde onlar da bana 'Okuyanlar da bize lazım' dediler."

“O KADAR ACİZLER Kİ MÜZİĞİN ARKASINA SIĞINMIŞLAR”
“Ben de sinirlenerek 'Benim oğlum okuyan olsaydı senin gitseydi. Siz benim oğlumu kaçırdınız kendinize sattınız' dedim.

Bugün HDP önünde oturma eylemine katıldım. Bayanlar geçip bize gülüyorlardı. Benim annelik duygularımla alay ettiler. Bunlar o kadar acizler ki müziğin arkasına sığınmışlar. Ben oğlumu istiyorum ya oğlumu verecekler ya canımı alacaklar.”