Süper Lig'de 15. hafta maçları kapsamında Beşiktaş, evinde Sivasspor ekibini ağırladı. Maç, Beşiktaş'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sonuçlanırken, maça damga vuran olay, Hakan Arslan'ın çok tartışılan bir pozisyonu cep telefonuyla hakeme göstermesiydi. Maçın hakemi, telefonla pozisyonu kendisine izleten Hakan Arslan'a kırmızı kart çıkarttı. Hakan Arslan'ın bu hareketi ise Avrupa basınında geniş yer edindi.

TOP ÇİZGİYİ GEÇTİ Mİ, GEÇMEDİ Mİ?

Beşiktaş-Sivasspor maçının 21. dakikasında Güven Yalçın, golü atmadan hemen önce Rosier, Ghezzal ile topu buluşturdu. Ancak topun, taç çizgisini geçtikten sonra oyun alanına geri sokulduğu iddia edilince 4 dakika boyunca oyun durdu ve pozisyon VAR odasında incelendi. İncelemelerin ardından maçın hakemi Arda Kardeşler, gol kararı verdi.

HAKAN ARSLAN POZİSYONU TELEFONLA HAKEME GÖSTERDİ

Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdiğinde Sivassporlu futbolcu Hakan Arslan, elinde bir telefonla maçın hakemi Arda Kardeşler'in yanına geldi. Maçtaki tartışmalı pozisyonu telefonla hakeme izleten Hakan Arslan, çıkan tartışmadan sonra kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü ve oyundan çıktı.

AVRUPA BASINI BU MAÇTAN BAHSEDİYOR

Avrupa basını da Hakan Arslan'ı ve tartışmalı taç çizgisi pozisyonunu manşetlerine taşıdı. Fransa'nın en ünlü gazetelerinden L'Equipe,  Beşiktaş-Sivasspor maçıyla ilgili yaptığı haberde Hakan Arslan'ın telefonla hakeme hata yaptığını göstermeye çalıştığını, ardından sarı kart gördüğünü, siniri yatışmayınca da kırmızı kartla oyun dışı kaldığını bildirdi. Haberde, Hakan Arslan'ın haklı olduğu belirtildi.

 

Bunu mutlaka görmelisiniz, görülmemiş bir olay

Alman basınında yer alan 11Freunde sitesi de, "Bunu mutlaka görmelisiniz" başlığını kullanarak verdiği bir haber ile maçta yaşananları aktardı.

Belçika'dan Nieuwsblad ise, Hakan Arslan'ın pozisyonunu taşıdığı "Görülmemiş olay" başlıklı manşetle yaşananları aktardı. Sivasspor kaptanının pozisyonu telefonla hakeme göstermesinden ötürü kırmızı kart gördüğü ifade edildi.


Haber düzenleme: Ecem Köksal