Geçtiğimiz haftalarda toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısının tavsiye kararıyla koronavirüs (covid-19) salgınının seyrini kırabilmek için ek tedbirler alınması kararına hükmetmişti.

Buna göre hafta içi belirli yaş kesimlerine, hafta sonu ise tüm yaş kesimlerine sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verilmişti. Kademeli olarak uygulanan sokağa çıkma yasağının, salgının seyrine göre kaldırılabileceği, ya da tamamen uygulanabileceği belirtilmişti. Peki, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte vatandaşların merak ettiği sokağa çıkma saatleri...

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı, hafta içi ve hafta sonu kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verdi. Buna göre, haftaiçi tüm günlerde 65 yaş üstü, sokağa yalnızca 10:00-13:00 arasında, 20 yaş altı vatandaşlar ise 13:00-16:00 saatleri arasında çıkabilecek. Belirlenen yaş kesimlerinin, bu saatler dışında dışarı çıkması yasak olacak. Hafta sonu uygulanan yasak kararı da ikinci bir emre kadar devam edecek.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

Hafta sonu tüm vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi tutulacak. Bakanlığın genelgesine göre, Türkiye'deki tüm vatandaşlar sabah saat 10:00 ve akşam saat 20:00'a kadar dışarıda bulunabilecek. Bu saatler dışında sokağa çıkanlara ceza uygulanacak. Şehirlerin dört bir yanında bulunan denetim ekipleri, sokağa çıkma yasağını uygulamayan vatandaşlara para cezası uygulama yetkisine sahip olacak.