25 Aralık 2020 saat 21.00'den itibaren başlayarak 28 Aralık 2020 saat 05.00'e kadar sürecek olan sokak kısıtlaması başladı.

Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu süre boyunca, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli olan bütün tedbirler alındı.

SOKAK KISITLAMASINDAN MUAF TUTULAN İŞLETMELER

Cumartesi ve Pazar günlerinde, bakkal, market, kasap, kuruyemişçi ve manavlar saat 10.00-17.00 arasında hizmet verecek. Aynı süre zarfında bakkallar ve marketler, vatandaşların verdiği siparişleri paket olarak teslim edebilecek.

Yemek sektöründeki işletmeler sadece paket servis ile çalışacak

Yemek sektöründen restoran, tatlıcı, pastane ve lokanta gibi işletmeler Cumartesi ve Pazar günlerinde saat 10.00-24.00 arasında yalnızca paket servis şeklinde hizmet vermeye devam edecek.

Fırınların sadece ekmek satan bayileri açık

Cumartesi ve Pazar günlerinde ekmek üretimi yapılan fırın veya unlu mamul ruhsatı bulunan işyerleri ve bu iş yerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri faaliyet gösterecek.

Kısıtlama boyunca çevrimiçi sipariş firmaları da 10.00-24.00 saatleri arasında sipariş teslimi yapabilecek.

Yürüme mesafesindeki fırın, market, bakkal vb. işletmelere gidilecek

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması boyunca atandaşlar İkamet ettikleri yerleri en yakın olan bakkal, manav, market, kuruyemişçi, fırın, kasap gibi satış bayilerine gidip gelebilecek.