İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yeni bir koronavirüs (kovid-19) genelgesi yayınladı. Genelgede sokağa çıkma yasağına ilişkin bilgilendirme ibareleri yer aldı. Genelgeye göre Türkiye genelinde kısmi olarak sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AVM'LERİ KAPSIYOR MU?

Hafta içi 65 yaş üstü ve 20 yaş altına kısmi olarak sokağa çıkma yasağı uygulanırken; bu yasaklar hafta sonu tüm yaş grupları için geçerli olacak. Tüm yaş grupları hafta sonu yasağından etkilenecek. Alışveriş merkezlerinde de söz konusu sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Peki bu hafta sonu AVM'ler açık olacak mı? AVM'ler hafta sonu sokağa çıkma yasağı ndan nasıl etkilenecek? İşte sokağa çıkma yasağı ile ilgili merak edilenler

AVM'LER HAFTA SONU AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni koronavirüs genelgesine göre; tüm alışveriş merkezleri kuaför ve güzellik merkezleri, market ve berberler yalnızca sabah 10:00 ile akşam saat 20:00 arasında hizmet verebilecek.

Pastane, lokanta, restoran, kafeterya ve kafe gibi yemek hizmeti veren işletmeler ise hafta sonu belirlenen saatler arasında yalnızca gel al hizmeti veya paket servis şeklinde açık olabilecekler. Akşam saat 20:00 geçtikten sonra yemek firmaları yalnızca çevrimiçi sipariş ya da telefonla paket servis hizmeti verebilecekler.