Güvenlik güçleri tarafından Muş, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Bitlis, Erzurum kırsallarında gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla terör örgütlerinin sözde üst düzey yetkilileri son iki yılda birer birer öldürüldü. Bu da PKK/YPG gibi terör örgütlerinin çözülmesi sürecine büyük etkide bulundu. Teröristlerin şifrelenmiş el yazmalarından oluşan iki ayrı döküman, istihbarat birimleri tarafından çözümlendi. Söz konusu dökümanlardaki yazışmalar, teröristlerin ne kadar çaresiz kaldığını gözler önüne serdi.

Teröristlerden Kandil'e ithafen...

Operasyonlarda gözlerini dahi açamayan teröristlerin Kandil'e ithafen yazdıkları şifreli dökümanlarda yer alan ifadelere göre, teröristlerin "Direniş Kalesi" olarak betimlediği Diyarbakır, teröristlere bir bir mezar oldu. Türk askerleri, sözde üst düzey teröristler kod adı Azad Siser (Ekrem Güney), kod adı Azad Farkin (Nevzat Gündüz), Numan Batman ve Erhan Garzan'ın ölümüyle bölgedeki tüm kontrolü eline aldı. 

Bu kış çok zorlu geçecek

Teröristler PKK mensuplarının başıboş oluşuyla bu kışın oldukça zorlu geçeceğini, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonların onlara göz açtırmadığını yazdı. Teröristlerden yaralı ve hasta olanların çok zor durumda olduğunu yazan teröristler, bu hastalardan bazılarının hafızasını dahi kaybettiğini ve bilinçlerinin kapandığını yazdı.

Köylerdeki ilişkilerin kopuk olduğunu vurgulayan teröristler, kendilerine yeterli desteğin sağlanmadığını, başarısızlıkları sonucunda sözde halklarının onlara inanmayı bıraktığını da ifade etti. Teröristlerin telsiz bağlantısı dahi yapamadıkları ortaya çıktı.