Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Corona virüsün (covid-19)sebep olduğu olumsuzluklar sebebiyle pek çok ülke, yardıma muhtaç bir konuma düştü. Türkiye, yardıma ihtiyacı olan bütün ülkelere elini uzattı. Bu ülkelerden biri de Gürcistan oldu. Gürcistan Dışişleri Bakanı Zalkaliani de, salgın süresince Türkiye'nin, ülkesine olağanüstü yardımlarda bulunduğunu dile getirdi.

Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, halen etkisini sürdürmekte olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı verilen mücadelede Türkiye'nin uzattığı yardım elinin Gürcistan'a son derece önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN YARDIMLARI BU SÜREÇTE ÇOK DEĞERLİ

Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, Tiflis'teki Dışişleri Bakanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Gürcistan arasındaki ikili ilişkilerin oldukça iyi bir konumda olduğunu belirten Zalkaliani, bu konuların; Gürcistan'ın Avrupa Birliği (AB) ve NATO ile halihazırda devam eden entegrasyon sürecinde oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Gürcistan-Ermenistan-Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde olumlu adımlar

Gürcistan'ın, komşusu olan ülkelerle ilişkilerini iyi yönde geliştirdiğini belirten Zalkaliani, Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye ile bu hususta önemli adımlar attıklarını bildirdi.

TÜRKİYE VE GÜRCİSTAN HEM KOMŞU, HEM DE STRATEJİK ORTAK

Türkiye ve Gürcistan ülkelerinin İki komşu ülke olmasının yanı sıra, iki dost ve stratejik ortak olduğunu da dile getiren Zalkaliani, 2020 yılını tümüyle etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına rağmen Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkileri oldukça olumlu bir yönde gelişmeye devam ettiğini söyledi.

SALGINDA TÜRKİYE BÜYÜK YARDIMDA BULUNDU

Zalkaliani, 2020 yılında da Türkiye ve Gürcistan ile olan ortaklık ilişkilerinin oldukça verimli ve yoğun olduğuna dikkat çekerek, "Burada şunu özellikle belirtmek istiyorum ki küresel salgınına karşı olan mücadele kapsamında Türkiye, Gürcistan'a olağanüstü yardımlarda bulundu. Komşu ülke Türkiye'ye özel minnettarlık duyduğunu söylemek istiyorum." dedi.