Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşam sürdüren gurbetçiler, yaz tatillerini geçirmek üzere ülkeye gelmeye başladı.

Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşam sürdüren ve vatan hasreti çeken gurbetçiler, dönüşe geçti.

Ülkelerine dönmenin heyecanı içersinde olan gurbetçiler, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan koronavirüs tedbirleri kapsamında geçiyor.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gurbetçilerden 72 saat evvel yaptırdıkları PCR testi ile gelmelerini istedi.

TESTİ OLMAYANLAR KARANTİNAYA ALINIYOR
Gümrüklere gelen gurbetçilerin araçları, dezenfeksiyon ünitesinden geçirilirken, 72 saat evvel yaptırdıkları PCR testlerini ibraz etmeleri isteniyor. Test neticelerini bildirenler, pasaport işlemlerinin sonrasında ülkeye giriş yapıyor. PCR testi bulunmayanlar ise 10 gün karantinada kalacakları adresleri beyan ediyor.

Adres ibraz edemeyenler de İl Sağlık Müdürlüğü'nün belirlediği vatanlarda 10 günlük karantinaya alınarak, ülkeye girişleri sağlanıyor. Bu sürede PCR testleri pozitif çıkanların tedavilerine başlanıyor. Müdürlük yetkilileri, gurbetçilerden Kapıkule'de herhangi bir sorun ile karşılaşmamaları amacıyla 72 saat evvel yaptırdıkları PCR testi ile gelmelerini istedi.

KUYRUK OLUŞTU
Vatan özlemiyle ülkeye giriş yapan gurbetçiler, PCR testlerini ibraz edecekleri peronlar önünde kimi zaman kuyruklar oluşturdu. Kalabalığın arasında, Bulgaristan'dan Edirne'ye alış veriş amacıyla gelenlerin de olduğu görüldü. Diğer peronların da devreye girmesiyle yoğunluğun önüne geçildi.


"ÇOLUK ÇOCUK VATANIMIZA GELDİK"
Almanya'dan gelen Hatice Yurttaş, anavatana adım atmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Yolculuğumuz güzeldi. Ucunda vatan var ya o sebeple çok güzel geçti. İlk olarak İstanbul'a oradan Fethiye, Kapadokya, Ordu ve sonrasında tekrar İstanbul'a döneceğiz. Bu 4 haftaya çok güzel şeyler sıkıştıracağız. Testimizi Almanya'da yaptırdık. Çoluk çocuk vatanımıza geldik. Açılışı biz yapalım, dedik; geriden geleceklerdir. Gerçekten çok özledik vatanımızı. Pandemiyi bilhassa yurt dışında yaşamak çok değişik bir şey, çok kötü." şeklinde konuştu.


"ÜLKEMİZİ ÇOK ÖZLEDİK"
Avusturya'dan gelen Ömer Keskin de yolculuklarının çok sakin ve güzel geçtiğini söyleyerek, "Yolculuk çok sakin ve güzeldi. Yolda da çok uygulamaya takılmadık. PCR testimizi de yaptırdık geldik. Ülkemizi aslında çok özlemişiz. Avusturya'da kimse maske takmıyor dışarıda." diye konuştu.


"TATİLİ ERKEN BAŞLATTIK"
Almanya'dan gelen Ayşegül Baştaş da tatillerini erken başlattıklarını ve Giresun'a gideceklerini söyleyip, "Tatili biraz erken başlattık. Çalışmıyoruz, emekliyiz, 5 ay kalacağız Türkiye'de. Hiçbir uygulamaya takılmadık yolda. Almanya'da testimizi yaptırıp geldik ülkemize. Gerçekten çok özledik ülkemizi. Memleket gibisi yok. Hem tatilimizi yapacağız hem de biraz iş yapacağız." şeklinde konuştu.