Ermenistan ateşkesi ihlal etmiş, ardından füzeli saldırılar arka arkaya gelmişti. Son olarak mezarlık ziyaretinde bulunan Azerbaycanlı vatandaşları hedef alarak üzerlerine bomba yağdıran Ermenistan, Perviz Orucov ile kayınbiraderi İsekder Emirov'un yaşamını yitirmesine sebep oldu. Orucov ve Emirov'un cenazelerinin gece karanlığında defnedildiği öğrenildi. Defin işleminde cep telefonu flaş ışıklarının kullanıldığı görüldü.

ORUCOV VE EMİROV'UN YAKINLARINDAN YÜREK YAKAN FOTOĞRAFLAR

İki akrabanın cenazeleri, Ermenistan tarafından yeni bir saldırı düzenlenmesi ihtimaline karşılık gece karanlığında defnedildi. Orucov ve Emirov'un yakınlarının feryatları yürek dağladı. Perviz Orucov'un eşi Elnira Oruçova, eşinin tabutunun başında uzun süre gözyaşı döktü. 

Acılar içindeki kadın, "Cenazemizi vurdular. Acımız birdi, beş oldu. Ölülerimizi, dirilerimizi vurdular. Çocuklarına doymadın. Bize bu acıları yaşatan kor ateşlerde yansın." ifadelerini kullandı.

Orucov ve Emirov'un yakınları, karanlıkta cenaze namazı kıldı. Orucov'un 1.5 yaşındaki ikizleri Amin ve Aylin, babalarının tabutu başına getirildi. O görüntüler göz doldurdu. Cenazeler cep telefonları ışığı yordamıyla defnedildi.