Zorunlu hizmetinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'na Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1989 senesinde Sivas'da Kronik Böbrek Hastaları Derneği'ni kurarak, 1993 senesine kadar dernek başkanlığını devam etti. 1993 yılında İç Hastalıkları Uzmanı oldu. 1993 senesinde Sivas'dan ayrıldı. Kalp ve Damar Hastalıkları eğitimi konusunda Türkiye'nin nadide hastanesi olan Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nde Kardiyoloji İhtisasına görevine başladı, 1995 yılında ihtisasını tamamladı. Öte yandan S.S.K. Dış Kapı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Uzman Dr. Olarak çalışmaya başladı. Aynı sende Sosyal Sigortalar Kurumu'nun İhtisas Hastanesi'ne geçiş yaparak Kardiyoloji Bölümü birimlerinin kurulmasında birim idari amiri olarak aktif görevler üstlendi.

Gülümser Heper Hayatı ve Biyografisi

2003 senesinde Kardiyoloji Doçenti oldu. 2006’da İngiltere’de altı ay dil okulunda üst düzeyde konuşma İngilizcesi eğitimini aldı. Şubat 2008 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü’nde doçent unvanını kazanarak görevine başladı. Ekim 2008 yılında ise aynı üniversite de profesör oldu. 2008 senesinden itibaren 3 sene Kardiyoloji Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. 2011 yılı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü'nden ayrılıp Ankara'nın Çankaya'da Kudret International Hospital'da görev yapmaktadır.

Dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Koruyucu Sağlık Sistemi Politikalarının yerleştirilmesi amaçlı hekimlere ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına sunumlar gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Abdüllatif Şener’in kurmuş olduğu Türkiye Partisi'nin kurucu üyesi ve MKYK üyeliğini yapıp partinin sağlık programlarının oluşmasında öncülük etti.

30 Mart 2014 Yerel Seçiminde Cumhuriyet Halk PArtisi (CHP)'den Sivas Belediye Başkan Adayı oldu.

Bir erkek çocuk annesidir.

Cafe Siyaset