15 Temmuz 2016 hain darbe gecesinde Özel Harekât Daire Başkanlığı'na bir hava saldırısı düzenlenmiş, saldırıda Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit şehit düşmüştü.

CHP'liler, kendilerine hakaret ve darp ettiğini iddia ettikleri şehit Cennet'in babasına dava açıp gövde gösterisi yaparak korkutmaya çalışmış, şehit babası ise, "Bana ceza verirlerse bu benim şeref madalyam olur. Beni korkutamazsınız." demişti.

18 MART'TA HDP İLE ÖRTÜLÜ İTTİFAK

Şehit düşen Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit, 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile örtülü şekilde ittifak yapan CHP'li yöneticilere sert tepki gösterince, şovmen CHP'lilerin hedef tahtası haline geldi. CHP İlçe Başkanı Okan Marzıoğlu ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Navruz, sözde hakarete uğradıklarını ve darp edildiklerini iddia ederek şehit babasına dava açmıştı.

DURUŞMAYA BİR OTOBÜS DOLUSU AVUKATLA GELDİLER

Gövde gösterisi yaparak şehit babasını korkutmaya çalışan CHP'liler, geçtiğimiz Haziran ayındaki duruşmaya bir otobüs dolusu CHP'li ve 10 avukatla beraber gelmiş, CHP İl Başkanı Ümit Özer ve beraberindekilere gövde gösterisi yapmalarından ötürü büyük tepki gelmişti.

BU KEZ ŞOV YAPAMADILAR

Davanın dünkü 3. duruşması Bünyan Adliyesi'nde görüldü. Otobüs dolusu avukatlarla şov yapan CHP'liler duruşmaya bu defa minibüsle ulaşım sağladı. 

Şehit babası Yiğit, Kayseri Barosu'ndan gönüllü müdafi olan 5 avukatla ve kendisine eşlik eden vatandaşlarla birlikte duruşmaya katıldı. Marzıoğlu duruşmada yerini aldı, ancak Navruz katılım göstermedi. Duruşma, dosyada eksik bilirkişi raporunun tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi. 26 Mart 2021 tarihine ertelenen duruşmanın ardından açıklama yapan Yiğit, CHP'liler kendisini korkutmaya çalışınca her yerden kendisine destek mesajları geldiğini söyledi.

Şehit babasına destek mesajları yağdı

Yiğit, binlerce kişinin duruşmaya gelerek kendisine destek olmak istediklerini, ancak bunu kabul etmediğini beyan etti. Bu durumun onu CHP'lilerle aynı kefeye koyacağını söyleyen Yiğit, hiç kimseden korkmadığını belirterek gönüllü avukatların ve şehit ailelerinin kendisine destek verdiğini açıkladı.

Ceza alırsam mahkeme kararını çerçeveletirim

Ceza aldığı takdirde mahkeme kararına çerçeve çektirip evine asacağını belirten Yiğit, o kararın kendisinin şeref madalyası olacağını bir kez daha beyan etti.