SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Histamin vücuttaki alerji riskini artırır. Grip ve nezle gibi sağlık sorunlarında bu durumlarda artış gözlenir. Bu yüzden uzmanlar histaminin düşmesi için ilaçlar verilir. Ancak bu sırada tüketilen süt ve süt ürünleri aşırıya kaçıldığında histamin seviyesini artırarak kişideki alerjiyi tetikler. Bu da hastalık içinde hastalık yaşamanıza neden olur. Bu gibi durumlarda mutlaka uzmana danışmalısınız.

YEŞİL ÇAY

Kafein maddesini barındıran yeşil çay, siyah çay vücudun virüsle savaşmasını artırır. Bu da vücudun hızla yorulmasıan neden olur. Ayrıca yeşil çay çok hızlı bir toksin atıcı olduğundan grip sırasında tüketilen ilaçların etkilerini de azaltır. 

ABUR CUBURLAR

Hapşırma ve öksürük soğuk algınlığı hastalıklarının en sık yaşanan belirtileridir. Bu yüzden uzmanlar toz maddeler içeren ve boğazı tahriş etme olasılığı yüksek olan abur cuburlardan uzak durulmasını tavsiye eder. 

TURŞU

Turşu suyu özellikle bal ile beraber tüketildiğinde gribe fayda sağlar. Ancak turşu besinleri sinüs ve boğaz tahrişine yol açar. Bu yüzden tuz ve sirke oranı yüksek olan turşudan uzak durmakta fayda var. 

TATLILAR

Hastayken tüketilen tatlılar kandaki şekeri artırır. Bu da sinir sisteminin tahrip olmasına neden olabilir. Ayrıca aşırı şekerli tatlı tüketimi kandaki beyaz kan hücrelerini azaltabilir. 

ÇİLEK

En sağlıklı yiyeceklerin başında gelir. Fakat, çilek likopen içeren bir besin olduğundan vücutta alerjik reaksiyona neden olabilir.