Yılın sonlarına yaklaşıldığında, teknoloji sektörü genellikle hesaplarını ve verilerini gözden geçirme, düzenleme ve temizleme işlemleri gerçekleştiriyor.

 
Bu adımın temelinde yatan önemli nedenin kişisel gizlilik ve veri güvenliği olduğu biliniyor. Kullanıcıların zaman içinde kullanmayı bıraktığı, unuttuğu veya artık ihtiyaç duymadığı hesapları silerek, şirketler veri bütünlüğünü koruma hedefini güdüyor. Ancak bu temizlik sadece hesapları değil, aynı zamanda yıllar öncesine ait belki de unutulmuş dosyaları da etkileyebiliyor.
 
Google da bu temizlik hareketine katılıyor. Şirket, önümüzdeki Aralık ayında en az iki yıldır kullanılmayan Gmail, Google Fotoğraflar, Drive gibi hizmetleri içeren hesapları sileceğini açıkladı. Bu karar, geçen Mayıs ayında gündeme gelmişti. Silinen hesaplar, Gmail, Google Fotoğraflar, Drive gibi uygulamalara erişimini kaybetmiş olacak.
 
Google, Aralık ayında başlayacak olan hesapları silme işlemiyle ilgili olarak bu sürecin 2024'e kadar devam edebileceğini belirtti. Bu temizlik dalgası öncelikle hiç kullanılmamış hesapları hedefleyecek, ve bu hesap sahiplerine silinmeyle ilgili birden fazla uyarı gönderilecek.
 Bir hesabın aktif kabul edilebilmesi için son iki yılda en az bir Google hizmetini kullanmış olması gerekiyor. Eğer bir hesabın aktif olup olmadığından emin değilseniz veya hesabınızı açık tutmak istiyorsanız, belirtilen hizmetlerden birini kullanarak hesabınızı aktif hale getirmeniz öneriliyor. Ayrıca, Google'ın önceden YouTube'a yüklenmiş videoları olan hesapları ve iş hesaplarını silmeyeceğini de belirtmekte yarar var.