Google, kısa süre önce yapay zeka destekli sohbet botunu güncelledi. Böylelikle Google Bard, artık resim oluşturabiliyor.
 
Son dönemlerde yapay zeka alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Google‘ın ChatGPT rakibi sohbet botu Bard da çok konuşulan konulardan birisi. Son haftalarda bir hayli popüler hale gelen Google Bard, resim oluşturma özelliğine kavuştu.
 
Google Bard, artık resim oluşturabiliyor Bilmeyenler için Google Bard, geçtiğimiz sene kullanıma sunulan ve sorduğunuz hemen soruya yanıt verebilen bir sohbet botu. Örneğin bir konu hakkında öneri alabilir, resimdeki yazıyı metne dönüştürebilir veya kâr-zarar hesaplama gibi işlemler yaptırabilirsiniz. Hatta bir derdiniz varsa bunu bile anlatıp tavsiye alabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak Google‘ın kısa süre önce yaptığı bir güncelleme ile birlikte Google Bard, artık resim de oluşturabiliyor.
 
Google Bard‘ın resim oluşturma özelliğini kullanmak tamamen ücretsiz. Yani tıpkı ChatGPT‘de olduğu gibi ücretli olarak sunulan bir abonelik satın almanız gerekmiyor. Bu da Google’ın sohbet botunu öne çıkaran bir avantaj.
 
Google Bard ile resim oluşturmak için uygulamaya girdikten sonra sohbet botuna nasıl bir resim istediğinizi yazmanız yeterli. Örneğin bir kedi resmi yaratmak için “Create a cat” şeklinde bir komut verebilirsiniz. Bu noktada yalnızca İngilizce dil kullanmanız gerektiğini belirtelim. Türkçe dil desteğinin ne zaman geleceği ise bilinmiyor.

Aktarılan bilgilere göre Google Bard‘ın resim oluşturma yeteneği için Imagen 2 modelinden destek alınıyor. Teknoloji devinin Aralık 2023’te duyurduğu bu model, bir önceki versiyona kıyasla daha kaliteli resimler oluşturabiliyor.

Google, Bard ile şiddet, saldırganlık veya müstehcen içerikli görsellerin oluşturulamayacağını açıkça belirtiyor. Bu oldukça önemli. Zira ünlü kişilerin müstehcen görüntülerinin oluşturulması gibi durumlarla karşılaşabiliyoruz.