Coğrafyasında her türlü güzelliği barındıran ve Rönesansı doğuran bu topraklar, Avrupa’nın diğer ülkelerinden çok daha fazla sanat eserine ve mimari güzelliklere ev sahipliği yapıyor.

Sanat akımlarına yön vermiş ünlü sanatçılarının göz kamaştıran eserlerini sadece müzelerde değil katedrallerde, kiliselerde ve meydanlarda görebileceğiniz bu ülke gezi listenizin en ön sıralarında yer almayı hak ediyor.

Hem kültürel hem sanatsal zenginliğinin fazlalığı İtalya turistik yerler listesinin de uzun olmasını sağlıyor. Hep birlikte bu eşsiz ülkenin önde gelen destinasyonlarına göz gezdirelim!

Roma

Roma, yaklaşık 2800 yıllık tarihine; Roma İmparatorluğu ilk sırada olmak üzere birçok krallığı, devleti, papalık yönetimini ve tarihi/dini öğeleri sığdırmış olan medeniyetler yuvasıdır. Köklü ve ilgi çeken tarihi ile her dönem Avrupa’nın turistik şehirleri arasında yerini koruyan Roma’yı yalnızca tarihi değerlerle sınırlamak mümkün değildir. Bu köklü tarihinin yanı sıra turistlere sanat, yemek, alışveriş, moda, etkinlik ve mimari adına da onlarca farklı şey sunmakta. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Roma’ya ait 45 eser de şehrin güzelliğini kanıtlar nitelikte.

Roma, gezilecek yerler listesi oldukça kabarık. Her gününüzü dolu dolu geçirme şansı bulacağınız kentte tarihi iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Şehirde akla gelen ilk lokasyonlar arasında Kolezyum, Pantheon, Trevi Çeşmesi, Roma Forumu, Navona Meydanı, Vatikan Müzeleri, Sistina Şapeli ve Aziz Petrus Bazilikası bulunmakta. Adeta Roma’nın simgesi haline gelmiş bu lokasyonlar ziyaretçilere sanatsal, tarihsel ve kültürel şölen sunuyor. Turizmin oldukça canlı olduğu kent sevdikleriniz ile planlayacağınız en iyi tatil seçenekleri arasında yerini almakta.

Milano

Alışveriş yapmanın en keyifli halini sunan ve modanın başkenti olarak adını tüm dünyaya duyuran Milano, İtalya’nın önemli şehirlerindendir. Turistleri sokaklarında esen moda rüzgarıyla cezbeden şehir; birbirinden ünlü tasarımcı, marka ve defilelere ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi dokusu, modern ve nostaljik yapılarının yanı sıra göz kamaştıran Gotik mimari yapıları şehri tamamlıyor.

Milano karış karış gezilerek ruhunu hissetmeniz gereken şehirler arasında. Tabi bu muhteşem şehirde mutlaka görülmesi gereken önemli lokasyonlar bulunmakta. Bunlar arasında görkemli Orta Çağ katedrali Duomo di Milano ile milyonlarca ziyaretçi ağırlayan tarihi alışveriş merkezi Galleria Vittorio Emanuele II yer almakta. Ayrıca dünyaca ünlü sanatçıların sahne aldığı La Scala Opera Evi, 15. yüzyıldan kalma ihtişamlı Sforzesco Şatosu ve Leonardo da Vinci’nin Son Yemek isimli eserine ev sahipliği yapan Santa Maria delle Grazie Kilisesi de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında başı çekiyor.

Cinque Terre

Doğal güzelliklere düşkün olan gezginlerin es geçmemesini tavsiye edeceğimiz Cinque Terre, İtalyanca “5 köy” demek. Birbirine çok yakın mesafede bulunan 5 köyden oluşan bölgede köyler arası ulaşım feribot, tren ve yürüyüş ile sağlanıyor. Cinque Terre’ye giden ziyaretçiler doğa harikası güzellikleri sadece seyrederek bile oldukça keyifli vakit geçirebilirler. Tabi yalnızca dolaşmak istemeyenler için bölgede yüzmek için de birçok alan bulunuyor. Akdeniz’in sıcak sularının ve tertemiz doğanın tadını çıkarabileceğiniz bu eşsiz yerde köylerdeki restoranlara giderek leziz yemekleri de tadabilirsiniz.

Cinque Terre’ye gittiğinizde vaktiniz bolsa 5 köyün hepsini gezmenizi öneririz. Gezi listenizin ilk sıralarına Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza ve Monterrosso’yu rahatlıkla koyabilirsiniz.