Geyikli Gece şiiri ne anlatıyor? Geyikli Gece şiiri kime ait?  Çukur'da diziseverleri dün gece ekrana bağlayan bir sahne daha yayınlandı. Çukur dizisinde Afganistan’a kaçırılan Yamaç Koçovalı Geyikli Gece şiirini okudu. Bu sahne sonrasında Yamaç’ın Afganistan sahnesinin nerede çekildiği ve okuduğu Geyikli Gece şiiri merak konusu oldu. 

Çukur dizisinin son bölümünde; Yamaç Koçovalı, düşmanları olan Kulkan Erdenet tarafından Afganistan’a kaçırıldı. Yamaç, son bölümde Geyikli Gece şirini okudu. Peki, Geyikli Gece şiiri kimin? Çukur Afganistan sahnesi nerede çekildi?

Çukur Afganistan sahnesi nerede çekildi? 

Çukur’un bu bölümünde senaryoya göre Afganistan’da çekildi. Ama bugün ekrana gelecek dizi, Nevşehir’in Gülşehri ilçesine bağlı Gökçetoprak Köyü’nde çekildi. Yayımlanan 115. Bölümde ilk olarak köy dronla çekilmiş ve Afganistan topraklarındaki gibi eski yerleşim yerleri de göz önünde bulundurarak benzerlik hissi yaratıldı. Daha sonra bölgedeki kayadan oyma bir evde işkence sahneleri yer aldı.

Geyikli Gece şiiri ne anlatıyor? Geyikli Gece şiiri kime ait?

Kentleşme sürecinin modern Türk şiirine yansımaları etraflıca incelenmemiştir. Özellikle 1950’lerden sonra toplum hayatında yaşanan kırsal kesimden göç ve büyük kentlerin inşası modern Türk şiirini içerik olarak değiştirmiştir. İkinci Yeni hareketinin öncü simalarından biri sayılan Turgut Uyar şiirlerinde kentleşme sürecinin birey üzerinde yarattığı etkileri değişik yönleriyle gözler önüne serer. Geyikli Gece şiiri, Turgut Uyar’ın, kentleşmenin birey üzerindeki etkilerini anlatan en önemli eserlerinden biridir. Bu çalışmada kentleşme sürecinin şiirimize yansımasına bir örnek olarak Geyikli Gece şiiri incelenmiştir.