Tören eşliğinde uğurlandıktan sonra Halkalı'daki gara geri döndüğü iddia edilen, Türkiye'nin ilk ihracat treni Çin'e doğru yola çıkmıştı. Gelen bilgilerden sonra, söz konusu iddialara adeta bir tokat olup inen ilk ihracat treni, 2 deniz, 2 kıta ve 5 ülkeyi arkasında bıraktıktan sonra Çin'deki Xi'an şehrine ulaşmayı başardı.

TREN İDDİALARA İNAT ÇİN'E ULAŞTTI

İstanbul'dan törenle uğurlanan tren, toplamda 6 bin 500 kilometrelik yolu giderek varış noktasına ulaştı. TCDD tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk ihracat treni, Çin'in Xi'an şehrine varış yaparak yolculuğunu noktaladı. Açıklamada, "Hayırlı uğurlu olsun." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, ilk ihracat treninin Çin'e ulaşmasıyla ilgili bir mesaj yayımladı. Bakan Karaismailoğlu söz konusu mesajında, Türkiye'nin lojistikteki gücünü istikameti üzerindeki her kentten dünyaya duyuran ilk ihracat treni konumundaki 'Çin İhracat Treni'nin, demiryolu taşımacılığında Türkiye'nin zaferi olduğunu vurguladı.

HALKALI GARINA GERİ DÖNDÜ DEMİŞLERDİ

Tren, törenle uğurlandıktan sonra Halkalı garına geri döndü denilerek hedef alınsa da, trenin başarılı bir şekilde Çin'e ulaşması, iddia sahiplerine tokat gibi bir cevap oldu.


Haber düzenleme: Ecem Köksal