Bir F-15 üssünü ziyaret eden Başbakan Benyamin Netanyahu, İsrail'in saldırıya uğraması halinde İran'ı vuracaklarını öne sürdü.

Netanyahu açıklamasında, "Zor zamanlardan geçiyoruz. Gazze'de tüm şiddetiyle devam eden bir savaşın ortasındayız. Ayrıca rehinelerimizi geri almak için aralıksız çabalarımızı sürdürüyoruz ama diğer cephelerden gelecek meydan okumalara da hazırlanıyoruz" dedi.

Basit bir ilke belirlediklerinin altını çizen Netanyahu, bu ilkeyi "Bizi vuranı biz de vururuz" şeklinde açıklayarak, "Savunmada ve saldırıda İsrail'in güvenliği için sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazırız" dedi.

Pilotlara hitaben yaptığı konuşmada Netanyahu, "Ben ve tüm İsrail size güveniyoruz. Hepinize başarılar" cümlelerini kaydetti.

HAGARİ: "HAZIRIZ"

İsrail’in İran güvenlik güçlerinin ölümüne yol açan saldırıları iki ülke arasındaki ipleri gererken, son olarak Şam'da İran Konsolosluğu'nun hedef alınması sonrası iki ülke arasındaki gerilim had safhaya ulaştı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İran'dan gelecek olası saldırıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

'TETİKTEYİZ VE SON DERECE HAZIRLIKLIYIZ!'

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın konsolosluğun hedef alınmasının karşılıksız bırakılmayacağını söylemesi İsrail ve ABD’yi teyakkuza geçirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İran’dan gelebilecek saldırılara yönelik yapılan hazırlıklara değinerek, “Tetikteyiz ve çeşitli senaryolar için son derece hazırlıklıyız. Durumu sürekli değerlendiriyoruz. IDF'nin sahip olduğu çeşitli kabiliyetleri kullanarak saldırı ve savunmaya stratejik ortaklarımızla birlikte hazırız” dedi.

ABD İLE İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLÜ VE SIKI'

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla’nın İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile bölgedeki güvenlik sorunlarını değerlendirmek üzere bu sabah ülkeye geldiğini belirten Hagari, "ABD silahlı kuvvetleriyle stratejik ilişkimiz güçlü ve sıkı. İran topraklarından yapılacak bir saldırı, İran'ın Orta Doğu'daki durumu tırmandırma ve başkalarının arkasına saklanmayı bırakma niyetinin açık bir kanıtı olacaktır” şeklinde konuştu.

Hagari, çok başarılı bir hava savunma kabiliyetlerinin olduğunu vurgulayarak, sivillerin mevcut ve değişmeyen İç Cephe Komutanlığı yönergelerine uymaya devam etmeleri ve tetikte olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

ABD: İRAN'IN DA, BÖLGENİN DE, DÜNYANIN DA ÇIKARINA DEĞİL

ABD'den Orta Doğu'da yaşanan son gelişmelerin ardından açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Matthew Miller, ABD'nin, bu tehditler karşısında İsrail'e tam destek verdiğini dile getirdi.

 

BLİNKEN, HAKAN FİDAN'LA GÖRÜŞTÜ
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın konuya ilişkin diplomasi trafiği yürüttüğünü ve aralarında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra Çinli ve Suudi mevkidaşlarıyla görüştüğünü belirten Miller, aynı zamanda Avrupalı müttefiklerle de irtibatta olduğunu kaydetti.

Miller, Blinken'ın İran'a açık bir mesaj verilmesini istediğini belirterek, "Gerginliği artırmak İran'ın da bölgenin de dünyanın da çıkarına değil." dedi.