Fenerbahçe'de gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında mevcut yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar 4 madde konusunda yetki verildi.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısına gerekli çoğunluk olan 22 bin 588'in üzerinde sarı-lacivertli üye katılım sağladı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden alınabilecek aksiyonlar için üyelerden yetki istendi. İstenen yetkiler oy birliği ile kabul edildi.

Verilen yetkiler şu şekilde:

1 - Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa müsabakasına çıkmamak veya 2023 Süper Kupa müsabakasına U19 takımıyla katılmak

2 - Önümüzdeki sezondan itibaren iki sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya önümüzdeki 2 sezon U19 takımıyla katılmak

3 - Türkiye'de futbol faaliyetleriyle ilgili kararlardan bağımsız olarak yurt dışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek

4- Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve b'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.