Hollandalı anne ve Türk bir babanın kızı olan 24 yaşındaki Seline Ferah Çalışkan, İzmir Konak'taki bir güzellik merkezinde hayatının şokunu yaşadı. Gençlik aşısı olmak isteyen kadın, bu işlemden sonra boyun ve yüz bölgesinde yüzlerce nodül oluştuğunu, uygulamayı yaptırdıktan sonra fenalaştığını ve akşam hastaneye kaldırıldığını belirterek güzellik merkezinin sahibi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren Çalışkan, gençlik aşısını cilt nemlendirmek için önererek uyguladıklarını belirten güzellik merkezine 5 bin lira ödediğini söyledi. Gençlik aşısının ardından yüzünde ve boynunda şişlikler gördüğünü, kaşıntı ve ağrıya maruz kaldığını söyleyen Çalışkan, geceyi hastanede geçirdiğini belirtti.

ALERJİ VE ASTIMINI TETİKLEDİ

Çalışkan, uygulamayı yapan güzellik merkezi tarafından aşının hiçbir yan etkisi olmadığı garantisinin verildiğini söyleyerek, "Yüzüme ve boynuma yaklaşık 200 iğne vurdular. İşlemin yapıldığı gün fenalaştım, aynı gece hastaneye kaldırıldım. Yüzüm, gözüm şişti. Alerjim ve astımım olduğunu bildiği halde bana bu işlemi uyguladı." dedi.

Genç kadının yüz ve boyun bölgesinde çok sayıda "subkutan nodül" oluştuğunu belirten doktorlar, şişliklerin kalıcı olabileceğini de söyledi. 

TÜM ÖZGÜVENİ YERLE BİR OLDU

Rahatsızlıktan sonra S.Ç.'yi telefondan aradığını söyleyen Çalışkan, gittiği klinikten bir sonuç alamadığını belirterek, "Bir işim var, çalışıyorum ama artık hiç öz güvenim yok. Ailem de çok üzülüyor. Şikayetçiyim ve çok öfkeliyim. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum." ifadelerini kullandı.

GENÇ KIZ BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI

Seline Ferah Çalışkan'ın avukatı Bahar Yıldırım Karaçam, genç kadının astım hastası olması sebebiyle işlemin hastalığı tetiklediğini, bu sebeple Çalışkan'ın ciddi tehlike atlattığını vurgulayarak maddi manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

İşlemi yapan gerçek bir doktor değildi

Avukat Karaçam, müvekkilinin büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirterek, "Doktor olmadığını bildiğimiz bir kişi tarafından işlem uygulanmıştır. Detayları belirleyeceğiz. Maddi ve manevi tazminat davası açmayı düşünüyoruz. Müvekkilim çok genç ve güzel bir kadındır. Bu işlemin yarattığı sonuç ise yıkıcıdır." dedi.