"Genç dijital vatandaşları medya okuryazarlığı ve eleştirel düşünme becerileriyle donatmak" konulu ilk panele, TikTok'un EMEA Bölgesi Sosyal Destek, İş Birlikleri ve Güvenlik Başkanı Lynn Sutton'ın yanı sıra TikTok'un Güvenlik Danışma Konseyi üyeleri Naila Hamdy ve Doç. Dr. Akın Ünver de katıldı. Panelde, genç kitleler için medya okuryazarlığının önemi vurgulandı, gençlerin güvenliğini tehdit eden durumlarda, onlara bilinçli tepki verme becerisi kazandırmanın gerekliliği üzerinde duruldu.

"Gençlerin ruh sağlığını korumak için dijital topluluklar oluşturmak" başlıklı ikinci paneldeyse Lynn Sutton, TikTok'un Güvenlik Danışma Konseyi Üyesi Maitha Mohamed ve Eğitim Psikolojisi Öğretim Görevlisi, Liderlik ve Ruh Sağlığı Eğitmeni ve Konuşmacısı Jana Bou Reslan yer aldı. Panelde, dijital toplulukların önemi ve sağlıklı bir dijital toplulukta yapıcı diyaloglar çevresinde gelişen içeriklerle kullanıcılar arasında oluşan şefkat bağının olumlu etkileri ele alındı.

TikTok'u herkes için daha güvenli bir mecra haline getirmek için sürekli çalıştıklarının altını çizen Lynn Sutton, sözlerine şöyle devam etti:

"Önceliğimiz, tüm kullanıcıların güvenli ve sorumlu bir şekilde içeriklere erişebilmesi için gerekli araçlara ve desteğe sahip olmasını sağlamak. Topluluk İlkelerimizi, platformun herkes için olumlu ve kapsayıcı bir alan olarak kalmasını sağlamak üzerine tasarladık. Potansiyel tehlikeleri değerlendirerek harekete geçiyoruz. Bu nedenle burada ele aldığımız konular herkes için güvenli ortamı yaratabilmemiz adına kritik bir önem taşıyor”

"Engel koymak çözüm değil"

Güvenlik Danışma Konseyi (SAC) üyesi Ünver ise özellikle bilginin hızla yayıldığı bir çağda, güvenliği sağlamanın engel koymaktan değil, bilinçlenmekten geçtiğine dikkat çekti:

"Karşımıza çıkan içerikleri eleştirel bir gözle değerlendirerek buna uygun önlem almamız gerekiyor. Gençleri sadece içerik üretmeye değil, aynı zamanda sorumlu dijital vatandaşlar olmaya da teşvik etmek önemli. Ancak çözüm yolu olarak engel koymayı seçerseniz, bu engeli aşmak için farklı yollar bulmaya çalışıldığını görürsünüz. TikTok'ta da karşımıza algoritmayı yanıltma gibi çeşitli ihlal denemeleri çıkıyor. Dolayısıyla anlamlı olan daha fazla kısıtlama ve daha fazla katı kuralın yanı sıra gençleri doğru olanı seçmeye ikna etmek. Burada genç nesil için güvenli dijital topluluklar yaratırken ebeveynlerin de buna dahil olması çok önemli. Ebeveynlerin görüşleri hem gençlerin güvenliği hem de dijital platformlarda sağlıklı ve sorumlu etkileşim kurararken yol gösterici olmaları açısından değer taşıyor." dedi.