Mersin’in Türkiye’nin hem demografik olarak en zengin, hem de hâlâ göç almayı sürdüren şehirlerinin başında geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir şehrin cazibe merkezi hâline gelmesi, oradaki potansiyelin yüksekliğinin işaretidir” dedi.

Mersin’in değerlendirilmeyi bekleyen potansiyelini en iyi kendilerinin bildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için de hükûmet olarak ulaşımıyla, enerjisiyle, sağlığıyla, diğer tüm alanlarıyla en çok yatırım getirdiğimiz şehirlerin başında Mersin geliyor. Geçtiğimiz 21 yılda günümüz rakamlarıyla Mersin’e 210 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yaptık” şeklinde konuştu.

Eğitimde 5 bin 975 adet yeni derslik inşa ettiklerini ve Mersin’in ikinci devlet üniversitesi olan Tarsus Üniversitesini kurduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Gençlik ve sporda; 14 bin 984 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık, aralarında 25 bin kapasiteli Akdeniz Stadyumunun da olduğu 62 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda; Mersinli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı 17 milyar liraya yakın kaynakla destekledik.”

Bin 440 yataklı Mersin Şehir Hastanesi başta olmak üzere, toplamda 3 bin 85 yataklı 17 hastaneyle birlikte 49 sağlık tesisi inşa ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOKİ vasıtasıyla 4 bin 925 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 2 bin 251 konutun yapımına devam ediyoruz. Kentsel dönüşümde; şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 3 bin 475 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Geçtiğimiz Mayıs ayında cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'na yüzde 40 ve milletvekilliğinde yüzde 38 oy oranı için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün Mersin'de 85 bin kişi alanda. 31 Mart akşamı inşallah İstiklal Marşı'na var mısın Mersin? İnsanı, tarihiyle ayrı güzel Mersin'e hiç yatırım yapmayanları siz daha iyi biliyorsunuz. Son 21 yılda Mersin'e eser ve hizmet getirdik. Burada hangi belediye vardı? CHP belediyesi. CHP belediyesi Mersin'e ne verdi? 

Akdeniz'de nasıl destan yazdıysak biz istiyoruz ki Mersin'in tamamında destek yazalım. Sadece istismar siyasetiyle bu şehrin önünü tıkayanları görüyoruz. Birbirleriyle kavga etmekten gözleri bir şey görmüyor. Kardeşlerim bunlarda vizyon, program yok, müktesebat zaten yok. Hayalleri siyasi çıkarlarıyla sınırlı.

Dişe dokunur tek bir projeleri yok, muhalefet hangi vaadini tuttu. Gelin 31 Mart'ta, bu Atatürk istismarcılarının, bu DEM müptelalarının, bu kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım."