Günümüzün sözde gelişmiş toplumlarında Aile yapılarının çöktüğünü, bireyselleşmenin ön plana çıktığını görmekteyiz. Yanlış Aile planlaması, Anne ve Babaların İş Dünyasına dalması, çocukların Aile kültüründen uzaklaşmasına sebep olmaktadır. Kimi toplumlarda da yine yanlış Aile Planlamasından kaynaklı, Anne ve Babaların çocuklarına olan ilgisizliği, uygulanan Aile içi şiddet, küçük yaşta çocukların okul yerine sokaklara terk edilmesi maalesefki bu çocukların kötü yollara düşmelerine vesile olmaktadır.

Sigara, esrar ve hatta eroin gibi birçok uyuşturucu maddelerinin kullanıcılarının çok küçük yaşlara kadar inmesi günümüzün ne kadar karardığının göstergesidir. Her ne kadar İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU'nun geldiği günden bu yana Ülkemizde uyuşturucu ile büyük mücadeleler veren bir Hükümet'e sahipte olsak bile, yine Ailelerin bu konuda yetersiz kalmaları Gençlerimizi her geçen gün kötü yollara düşmelerine sebep olmaktadır.

Son dönemlerde çocuk istismarlarının artmasıda başka bir toplumsal sorun olarak önümüze çıkıyor. Hükümetimizin bu konuda daha ağır cezalar getirmesi gerektiğini düşünmekte ve böyle bir cezai durumun artık hayata geçirilmesinide Hükümetimizden talep etmekteyiz.

Bu tür sorunların altında elbetteki Dinimizden, Aile Kültürümüzden, Örf ve Adetlerimizden uzaklaşmamız en büyük sebeptir. Çocuklarınızı kendinizden uzaklaştırmayın. Farkındaysanız internette vakit geçirdiğimiz kadar çocuklarımızla vakit geçirmiyoruz artık...

Çocuklar ve Gençler Ailelerin, Toplumların, Ülkelerin ve hatta tüm Dünyanın geleceğidir. Lütfen geleceğimiz kararmasın, Çocuklarımıza ve Gençlerimize sahip çıkalım, Onlar ile vakit geçirmeye özen gösterelim, Onları eğitelim, okutalım; Topluma ve Ülkelerine bağlı, Dinini ve Allah'ını bilen, Küçüğünü, Büyüğünü tanıyan, Örf ve Adetlerini kaybetmeyen sağlıklı düşünebilen bireyler olarak yetiştirelim.

Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanı
Rıdvan SÖYLEMEZ