En iyi 4 gece atıştırmalığı

1-Tel peynir 

Kısmen yağsız tel peynir harika bir gece atıştırmalığıdır. Yaklaşık 100 kaloridir ve 7 gram protein içerir. Protein içeren atıştırmalıklar, gece geç saatlerde yenilebilen en iyi besinlerdendir çünkü sizi tok hissettirir.

Mini bir peynir tabağı doyurucu bir şey yiyormuş gibi hissetmenize yardımcı olabilir. Birkaç peynir diliminin yanına biraz kraker ya da 1 dilim kızarmış ekmek koyun, tabağınızı üzüm ve salatalıkla zenginleştirin. Kalsiyum ve lif içeren bu menü, sizi oldukça mutlu hissettirecek.

2-Fındık, fıstık, ceviz 

Bu besinler harika bir gece atıştırmalıklarıdır çünkü doğal olarak sağlıklı uykuyu destekleyen bir bileşik olan melatonin içerirler.

Ceviz doğal olarak magnezyum içerir, bu da sinirleri yatıştırmaya sakinleştirmeye yardımcı olarak sağlıklı bir şekilde uykuya geçilmesine katkı sunar.

Antep fıstığı da melatoninle doludur ve daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir. Ayrıca daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacak lif ve protein de içerirler. Sodyumu azaltmak için tuzsuz veya hafif tuzlu olanını seçin.

3-Meyveli yoğurt 

Sade yoğurt içine katılan meyvelerle hazırlanan meyveli yoğurt, tok tutan ve kan şekerini dengeleyen bağırsak dostu probiyotikler ve protein içerir. Melatonin açısından zengin vişne ile yoğurdu birlikte tüketmeyi deneyin.

Yoğurdunuzu fıstık ezmesiyle de tatlandırabilirsiniz. 1 kaşık dolusu fıstık ezmesini sade yoğurtla karıştırın ve akçaağaç şurubu veya bal gibi doğal bir tatlandırıcı ekleyin. İşte hepsi bu!

4-Patlamış mısır 

Patlamış mısır, sabaha kadar kendinizi tok hissetmenizi sağlayan yüksek lifli bir atıştırmalıktır. Sadece neyle tatlandırdığınıza dikkat edin. Yüksek miktarda yağ ve tuz içermemesi çok önemli.

Mısırını az miktarda zeytinyağıyla patlatın ve sonra da üzerine hoşunuza giden baharatlardan serpin. Bu mısırı tek kullanımlık poşetlere paylaştırarak saklayabilirsiniz.

En kötü 4 gece atıştırmalığı

1-Pizza

Pizzanın yapıldığı asitli sos ve yüksek yağlı peynir, mide ağrısıyla uyanmanıza neden olabilir! Pizza seçeneklerinin çoğu önemli miktarda yağ ve kalori içerdiği için fazla yenilirse kilo alımına yol açar. Yağ yavaş sindirilir, bu nedenle yağlı yiyecekler yedikten kısa bir süre sonra uzanırsanız reflü ortaya çıkabilir.

2. Cips 

3 fincan patlamış mısırda 12 adet cipste olduğu kadar kalori vardır. Ancak kim sadece 12 tane cips yer? Cips gece yenildiğinde vücuda en çok zarar verenlerden biridir.

Çünkü lif ve proteinden yoksundurlar, yağ içerirler. Bunun yerine patlamış mısır veya tam tahıllı krakerler tüketin.

3-Tatlı

Akşam yemeğinden sonra tatlı isteği çok fazla görülür. Gün boyunca dengeli beslenmiyorsanız vücudunuzun geceleri şeker istemesi şaşırtıcı değildir çünkü bu en kolay enerji sağlama şeklidir.

Bol rafine şekerli besinler yerine meyve veya bitter çikolatayı tercih ederek özleminizi daha sağlıklı bir şekilde tatmin edin. Küçük bir kare bitter çikolata, daha iyi uyku ile bağlantılı bir mineral olan magnezyum açısından da çok zengindir.

4. Baharatlı yemek 

Yatmadan önce baharatlı yiyecekler yemek, kalp atış hızınızın artmasına neden olarak uykuya dalmayı zorlaştırır. Ayrıca gece boyunca reflü, gastrit gibi sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Mide ekşimesi ve gaz sorununuz varsa iyi bir uyku hayal olur. Eğer akşam yemeğinde baharatlı bir şeyler tüketecekseniz daha erken saatte yiyin, böylece yemeğiniz yatmadan önce sindirilmiş olur.