Gaziantep'teki bir hastanede meydana gelen patlamanın detayları ortaya çıkmaya başladı. Hastanenin koronavirüs yoğun bakım ünitesinde bulunan yüksek akımlı oksijen cihazından kaynaklı olarak başlayan yangında 9 hasta vatandaş yaşamını yitirmişti.

KURTARMAK İÇİN PENCEREDEN GİRDİLER

Söz konusu olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, hastanede görevli olan personellerin hastaları kurtarmak üzere camdan içeri girdikleri anlar da görüldü. Görüntülerde hastaların ve yakınlarının yürek dağlayan feryatları da duyuldu.

PATLAMA SONRASINDAKİ YANGINDA 9 KİŞİ ÖLDÜ

Yangının ardından ilk müdahaleyi hastanede görevli olan personeller gerçekleştirdi. Ardından hızlı bir şekilde olay yerine intikal eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri yangını kısa süre içinde kontrol altına almayı başardı. Olayda yoğun bakım ünitesinde bulunan 7 hasta ve başka bir hastaneye nakil olduğu sırada 1 hasta ve ismi henüz bilinmeyen bir vatandaş olacak şekilde toplamda 9 kişi yaşamını yitirdi.

BAKAN KOCA: OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te yaşanan patlama ile ilgili sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklamada olayın herkesi üzdüğünü beyan etti.

Patlamada 9 vatandaşın yaşamını yitirdiğini duyuran Bakan Koca, yangının hastalanan diğer vatandaşların da 112 Acil Servis ekipleri tarafından çevrede bulunan hastanelere nakledildiğini açıkladı.

Koca, vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledikten sonra yaşanan olayı yakın olarak takip ettiklerini duyurdu.