Cumhuriyet’ten günümüze kadınların önemli roller üstlendiği toplumumuz, bu özel günde müziğin büyüsüyle Gazişehir’de unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı. 17 kişilik kadın orkestrasıyla Gaziantep'e konuk olan Olten Filarmoni Orkestrası, Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği konserde müzikseverlere muhteşem bir gecede yaşattı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’nin orkestra üyeleri ile Gaziantep türküsünü birlikte seslendirmesi seyirciden büyük alkış aldı.

ORKESTRA KADIN GÜCÜYLE PARLADI

TMMOB Mimar Odaları Birliği Gaziantep Şubesi'nin organizasyonuyla gerçekleşen etkinlik biletlerinin geliri oluşturulan fon ile depremzede kadınlara destek olarak sağlanacak. Olten Filarmoni Orkestrası, sahne performansıyla ve etkileyici eserleriyle kadınların gücüne vurgu yaparak, coşkulu bir atmosfer oluşturdu. Etkinliğe katılanlar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Olten Filarmoni Orkestrası ile birlikte seslendirdiği Gaziantep türküsüne büyük alkışlarla eşlik etti.

MUSTAFA BÜYÜKUNCU'DAN ANLAMLI MESAJLAR

TMMOB Mimar Odaları Birliği Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Büyükuncu, gecede yaptığı konuşmada, "Şehrin sadece yapı, imar ve yaşam alanlarını oluşturması misyonumuzun yanı sıra kentimizin sosyal ve kültürel hayatın inşasında üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nden başlamak üzere Olten Sanat’ın çok değerli kadın müzisyenlerini sizlerle buluşturmak istedik. Kadınlarımızın ilk özlük hakları 1926 medeni kanunun kabulü ile başlıyor. 1930’da yerel yönetimlerde de mecliste seçme ve seçilme hakkını elde ediyorlar. Bu kabul Fransa da 1944, İsviçre'de tam 1970'lere tekabül ediyor. 1935 seçimlerinde kadınlarımız tek bir kez 18 sandalye hakkıyla sandalye kazanıyorlar. 2024'e baktığımızda 121 sandalyeyi temsil ediyorlar." ifadelerini kullandı.

FATMA ŞAHİN: KÜLTÜR, SANAT VE KADIN GÜCÜYLE YÜKSELEN GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çok özel bir haftadayız, çok özel bir grupla ve seyirciyle birlikteyiz. Kültürüyle, sanatıyla, sanatçısıyla ve kadınıyla yükselen bir Gaziantep için değerliyiz ve hep birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

Gecede, Olten Filarmoni Orkestrası üyelerine çiçek ve plaket takdim edilirken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TMMOB Mimar Odaları Birliği Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Büyükuncu ve orkestra üyeleri Gaziantep türküsünü birlikte seslendirerek seyirciden büyük alkış aldı. Olten Filarmoni Orkestrası, unutulmaz bir performans sergileyerek müzikseverlere duygusal bir gece yaşattı.