İsviçreli heyet bölgedeki yatırım fırsatları ve olası işbirliği imkanları hakkında detaylı bilgiler edindi. İsviçreli heyet, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ile resmi görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, program kapsamında Gaziantep Üniversitesi Kampüsü'nü ziyaret eden heyet, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'dan akademik çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak “Gaziantep’te kariyer günleri düzenleyerek mühendislik fakültesi öğrencilerinin iş hayatına etkin katılımına destek vermeyi amaçladık. Ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinden biri olan Gaziantep’in bölgeye hakimiyeti çok değerli.  Türkiye’de İsviçreli şirketlerin yıllar boyu süre gelen köklü varlığı mevcut. İsviçre ailesi olarak olası iş birliklerini geliştirmek, ülkemizin yatırımına ve ihracatına katkı sağlamak, Gaziantep ve İsviçre arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla buradayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği üyeleri, deprem bölgesine yaptıkları desteğin yanı sıra Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı  kapsamında afet bölgesinde depremden etkilenen Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine 100 dizüstü bilgisayar bağışladı.

Projeye destek veren Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Dernek üyeleri: Nestle, ABB, Syngenta, Hapimag, Er-Kim İlaç, Barry Callebaut, Belimo, Gide Loyrette Nouel, Habib Bank AG Zurich, Ideogen, Novartis, Omya Madencilik, Schindler, SGS, Sika, Torkut Ambalaj, UBP, Vega Makina, Weidmann 

Bu anlamlı katkının bir parçası olarak, Gaziantep Üniversitesi'nde İsviçreli firmaların önde gelen temsilcileri Adecco, Nestle, ABB, Logitech ve Weidmann'ın üst düzey yöneticileri tarafından "Teknolojinin İzinde: İnovasyon ve Kariyer" başlıklı bir kariyer paneli düzenlendi. Panel, yaklaşık 300 öğrenci, akademisyen ve yetkilinin katılımıyla gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmalarını Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram ve Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak yaptı. Etkinlik kapsamında, İsviçreli firmalar tarafından sağlanan bilgisayarların Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine teslimi gerçekleştirildi.

İsviçre Ticaret Odası Derneği, Türkiye'nin eğitim sektöründeki gelişimine katkı sağlayarak gençlerin teknolojiye erişimini ve kariyer olanaklarını artırmaya yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Bu tür iş birlikleri, Türkiye ve İsviçre arasındaki dostane ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamaktadır.