Geçtiğimiz saatlerde Gaziantep'te bulunan özel bir hastanede meydana gelen patlama sonrasında başlayan yangında 9 hasta vatandaş yaşamını yitirdi. Yangında yaralanan 11 kişi çevrede bulunan hastanelere sevk edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki hastanede meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diledikten sonra, söz konusu olayın takipçisi olduklarını dile getirdi.

Fotoğraf: Yangında kalan hastaları kurtarmak için pencereden içeri girmeye çalışan sağlık personelleri.

GAZİANTEP'TEKİ HASTANE YANGINININ SEBEBİ BELLİ OLDU

Olayın ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir araya geldi. Yangınla ilgili değerlendirmelerde bulunan bakanlar, yangının çıkış nedenini ve hastaların son durumuyla birlikte yürütülen soruşturma ile ilgili son gelişmeleri de aktardı.

Bakan Koca, Gaziantep'teki hastanede başlayan yangının çıkış sebebini ve hastaların son durumunu aktardı.

16 SAĞLIK PERSONELİ YANGINA MÜDAHALE ETMEK İSTEDİ

İlk sözü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aldı. Olaya ilişkin hem Başsavcılığın hem de Sağlık Bakanlığı'nın hemen müfettiş görevlendirilmesi için işlem yaptıklarını belirten Koca, yangında müdahale etmek isteyen 16 sağlık personelinin de yangından olumsuz olarak etkilendiğini açıkladı. Bakan Koca, 7 sağlık personelinin yoğun bakımdaki takibinin yakın olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakan Koca, herhangi bir kusur aksaklık veya sorun tespit edildiği zaman yapılması gereken neyse onu yapılacağını garanti etti.

YANGIN OKSİJEN CİHAZI SEBEBİYLE ÇIKTI

Yangının oksijen vermek için kullanılan bir cihazdan kaynaklı olarak çıktığını kaydeden Bakan Koca, 20 yatağı bulunan yoğun bakım odasındaki hasta sayısının 19 kişi olduğunu, yangın anında 7 vatandaşın, bir vatandaşın da başka bir hastaneye transferi esnasında, bir diğer vatandaşın da nakledildiği hastanede 4.5 saatlik mücadelenin ardından yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bakan Gül, soruşturma için 2 savcının görevlendirildiğini aktardı.

GÜL: 2 SAVCI SORUŞTURMA SÜRECİNİ İŞLİYOR

Koca'nın ardından söz alan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, Gaziantep milletine başsağlığı dileyerek konuyla ilgili soruşturmanın derhal Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığını dile getirdi. Bu konuda göreve getirilen iki savcının soruşturma sürecinde rutin ve hızlı bir şekilde yerine getirdiğini belirten Bakan Gül, bu süreç içerisinde herhangi bir ihmal olup olmadığının titiz bir şekilde araştıralacağı bilgisini verdi. Bakan Gül, sözlerini hayatını kaybeden vatandaşları başsağlığı ve yakınlarına sabır dileyerek bitirdi.


Haber düzenleme: Ecem Köksal