Enflasyonla mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Erkan, "Hangi rapora bakarsanız bakın. Hepsi 2024 sonu için yüzde 36 ile 40 arasında enflasyon bekliyor. Otomobil, beyaz eşya ve mobilya fiyatları geriliyor. 2024'ün ilk çeyreğinden itibaren bunun genele yayılmasını bekliyoruz" dedi. 

Kiralarda da artışın yavaşlandığını ifade eden Erkan, "Tüm bunlar para politikasının çalışmaya başladığını gösteriyor" diye konuştu. 

Erkan, ulaşım ve yemek gibi hizmet gruplarında 2024 sonunda da fiyat artışı yavaşlaması olacağını kaydeden Erkan, "Kira ve eğitim gibi gruplarda biraz daha yavaş olacak" ifadelerini kullandı. 

Merkez Bankası'ndaki döviz artışıyla ilgili de konuşan Erkan, şunları söyledi: 

"Dolara müdahalemiz yok. Müdahale olsa rezerv bu kadar artmaz.

Vatandaş zaten daha ne kadar kemer sıkacak ki? Sıktık, yeterince de sıkı olduğumuzu düşünüyoruz. Parasal sıkılaşmanın sonuna geldik. Bu bir müddet korunmalı."

Kiralarda Türkiye'ye özgü bir artış var

Merkez Bankası Başkanı, kiralardaki yüksek fiyatlar hakkında ise şu açıklamalarda bulundu: 

"Kiralarda Türkiye'ye özgü bir artış var. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. İstanbul, Manhattan'dan pahalı olur mu? Biz İstanbul'da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz."

Marketlere çok sık gittiğini belirten Erkan, sözlerine şöyle devam etti: 

"Ama beni tanıyamıyorlar. Saçımı topluyorum, at kuyruğu yapıyorum. Eşofmanlarımı da giyiyorum. Kimse tanımıyor. Bütün marketlere gidiyorum. Ucuz ürün satanlara da pahalı ürün satanlara da."

 

 

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ