Şehrin uğrak noktası olmayı hedefleyen Kalyon Kültür; 16 Şubat tarihinde ebru sanatçısı Garip Ay’ı ağırlıyor. Van Gogh’un portresi ve Yıldızlı Gece tablosu ile dünya çapında ses getiren Ay, İstanbullular ile sanat yolculuğu ve üretim pratikleri hakkında paylaşımlar yapacak.

Kalyon Kültür, İstanbul’un kültür sanat birikimine katkı sunmak için 7’den 70’e geniş bir kitleye hitap eden sergileri, eğitim atölyeleri, kişisel gelişim seminerleri ile sanatın büyülü dünyasına kapı açıyor. Her ay yenilenen sanat dolu programları ile dikkat çeken Kalyon Kültür, şubat ayında da İstanbulluların uğrak noktası olmayı hedefliyor. 

Kalyon Kültür’ün Nişantaşı’ndaki yerleşkesi Taş Konak, 16 Şubat’ta; Van Gogh’un portresi ve Yıldızlı Gece tablosu ile dünya çapında ses getiren ebru sanatçısı Garip Ay’ı ağırlıyor. Dünyaya ebru sanatını tanıtmak için ABD’den İskandinavya ve Basra Körfezi’ne kadar çeşitli bölgelerde çalışmalar yürüten Ay; “Taş Konak’ta Buluşmalar” adlı etkinlik serisi kapsamında, gazeteci Ali Demirtaş’ın moderatörlüğünde düzenlenecek olan “Sanatta Rastlantısal Denetim” başlıklı söyleşide İstanbullu sanatseverler ile bir araya gelecek. Geleneksel motiflerin dışına çıkarak, başta portreler olmak üzere farklı türde ebru eserleri ortaya çıkaran sanatçı, söyleşide sanat yolculuğu ve üretim pratikleri hakkında paylaşımlar yapacak. 

“Çocuklar sanat dünyasının sihirli atmosferine adım atıyor”

Kalyon Kültür’ün, minikleri kendi sanat dünyalarını keşfetmeye yönlendirecek atölyeleri de renkli, eğlenceli ve öğretici bir deneyimle çocukları, sanatın etkileyici dünyasına taşıyor. Şubat ayı programındaki pek çok etkinlikten biri olan seramik atölyesi ile minikler, elleriyle şekillendirdikleri çamuru hayal dünyalarına dönüştürecek. Yine rehberler eşliğinde Türk resminin önemli isimleri ile tanışacak olan küçük sanatseverler, resim dünyasının sihirli atmosferine adım atacak. Duygusal denge ve mindfulness konularında pratik bilgiler sunulan bir diğer program ile de yetişkinler; içsel huzur ve dengeyi keşfetme fırsatı bulacak.

Öte yandan Kalyon Kültür ziyaretçileri, 31 Mart’a kadar devam edecek, modern pop-art sanatçısı Jisbar’ın eserlerinden oluşan “Jisbar İstanbul’da” sergisini gezebilecek. 

Değerli eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek ücretsiz atölyelere katılmak için https://www.kalyonkultur. org/etkinlikler/  adresinden kayıt yaptırmak yeterli.