Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Galatasaray'da son haftalarda yıldızı parlayan ve takımının attığı gollere katkıda bulunan Oğulcan Çağlayan'a karşı açılan açtığı davayı kazandı. Oğulcan Çağlayan'a 6 maç ceza geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Oğulcan Çağlayan'ın geçen sezon Çaykur Rizespor ile sözleşmesini tek taraflı feshederek 2020 - 2021 sezonunun başında Galatasaray'a imza atması nedeniyle hem oyuncuya hem de kulübe cezayı kesti.

UÇK'nın kararına göre sarı kırmızılı ekip, Çaykur Rizespor'a tazminat ödeyecek. Bu tazminatın miktarı, Çaykur Rizespor'un Oğulcan Çağlayanı Kayseri Erciyes'ten kadrosuna kattığı bonservis bedeli olan 1 milyon 200 bin Euro olacak ve bu para Çaykur Rizespor'a ödenecek.

Bununyanı sıra Oğulcan Çağlayan hatalı fesih nedeniyle 6 resmi müsabakadan men cezası aldı. Bu kararın 2 kulüp ve futbolcunun temsilcisine gönderildiği öğrenilirken, Galatasaray Kulübü'nün resmi tebligatın kulübe ulaşması sonrasında bu karara itiraz edeceği ve kararı Tahkim Kurulu'na taşıyacağı belirtildi.