Süper Lig kapsamında karşı karşıya gelen Galatasaray ve Fatih Karagümrük takımlarının maçındaki sportmenliğe aykırı hareketinden, hakaret etmesinden ve tedbirlere uyum göstermemesinden ötürü Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in tedbirli şekilde disipline yollandığı ifade edildi.

Ek olarak Galatasaray'ın futbolcusu Marcao da tedbirli şekilde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Teknik adamın ve oyuncunun ne kadar maç ceza alacağı da merak konusu oldu. Peki, Fatih Terim kaç maç ceza alacak, Marcao kaç maç ceza alacak? İşte detaylar...

FATİH TERİM KAÇ MAÇ CEZA ALABİLİR?

 

Futbol Disiplin Talimatı'nda yer alan, "Kişilik Haklarına Saldırı, Hakaret, Tehdit, Tükürme" fiilleri çerçevesinde bulunan 41. maddenin yönergelerinde belirtilenlere göre birisi, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) veya mensuplarına, karşılaşmada görev alanlara, kulüp ve kişilere, futbolcu veya yöneticilere hakarette bulunan, tehdit eden, söven veya herhangi bir şekilde kişilerin haklarına yönelik saldırıda bulunan görevli kişilere ve diğer kişilere 2-5; fiiller müsabakada görevli olanlara yapılmışsa 3-7 maçta yedek kulübesi ve soyunma odasına girmesi yasaklanır. Veya 21-50 gün arası hak mahrumiyeti cezası uygulanır.

Karagümrük maçında neler yaşanmıştı?

Karagümrük maçında Fatih Terim saha dışına gönderildiği için maçın hakemine çok ağır tepki göstererek, "Terbiyesiz, ahlaksız. Haydi git de akşam anlat, 'Fatih hocayı dışarı attım' diye. Sen nasıl hakemsin? Sen bekçi dahi olamazsın." ifadelerini kullanmıştı.


Haber düzenleme: Ecem Köksal