Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, üç ayrı maddeden ötürü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Ek olarak Fatih Terim, 5 maç men cezası aldı, bunun yanında Terim'e 55 bin 500 TL para cezası verildi. Gelen bilgilere göre Galatasaray Kulübü söz konusu karara itiraz ederek Tahkim'den duruşmalı savunma talebinde bulunacak. Söz konusu karar kabul edilirse, Fatih Terim savunmasını kendisi yapacak.

FATİH TERİM KAÇ MAÇ CEZA ALDI?

Süper Lig'in 13 hafta maçları kapsamında Fatih Karagümrük takımı ile karşı karşıya gelen Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu'na sarf ettiği sözlerden dolayı kırmızı kart görmüştü. Galatasaraylı Fatih Terim'e 5 resmi müsabakada men edilme cezasının yanı sıra 55 bin 500 TL'lik para cezası da verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından, Fatih Terim'e, karşılaşmadaki hakeme yönelik olarak sportmenliğe aykırı bir şekilde hareket etmesinden 1 maç, tedbirlere uymama eyleminden ötürü 2 maç ve ihraç sonrasında yeniden maçın hakemine yönelik olarak sportmenliğe aykırı bir şekilde hareket etmesinden 2 maç; toplamda 5 maç ceza verildi.

GALATASARAY KARARA İTİRAZ EDECEK

Galatasaray Kulübü'nün Tahkim Kurulu'na giderek 'duruşmalı savunma' talebinde bulunacağı belirtildi. Talebin kabul görmesi durumunda Fatih Terim kendi savunmasını yapacak.

PFDK'ya tepki gösteren sarı-kırmızı kulüp ise, teknik adam Terim'e verilen bu cezanın hakkaniyet ölçülerine aykırı olduğunu belirtti.

GALATASARAY'IN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜNE DARBE

Galatasaray'ın açıklamasında, Türk futbolu üzerinde oynanan çirkin oyunların halen devam ettiği son günlerde emsallerine kıyasla verilen 5 maçlık ağır cezanın sarı-kırmızılı kulübün şampiyonluk yürüyüşünden uzaklaşması amacı ile verildiğinin aşikar olduğu belirtildi.

Galatasaray, adalet eksenindeki mücadelesini sürdürecek

Bu ceza ile beraber koronavirüs karantinası biter bitmez idmansız olarak Karagümrük-Galatasaray maçına atanan hakemin ne maksatla atandığının ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, Galatasaray'ın adalet eksenindeki mücadelesine sonuna kadar devam edeceği belirtildi.