Yıldız futbolculunun milli takımdan arkadaşı olan Jawad El Yamiq, yaptığı açıklama ile Ziyech'in bir sonraki adresini açıkladı. Arriyadiyah'a konuşan Al-Wehdalı oyuncu, Hakim'in Suudi Arabistan ekiplerinden birine imza atma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Suudi basınında çıkan haberlerde ise birçok kulübün oyuncu ile temasa geçtiği iddia edildi.

Hakim Ziyech, Galatasaray'a imza atmadan önce Al-Nassr ile görüşmüş fakat transfer gerçekleşmemişti. Suudi basınında özetle şu ifadeler kullanıldı:

"Al-Shabab kulübü yönetimi, bu yaz Galatasaray'a kiralanan İngiliz ekibi Chelsea'nin kanat oyuncusu Faslı Hakim Ziyech'i transfer etmek için resmi teklifini sundu. Faslı oyuncuya iki buçuk yıl boyunca net 37,5 milyon euro maaş önerildiği öğrenildi. Daha önceki dönemlerde Hakim'in, Suudi ekiplerinden gelen teklifler nedeniyle kulüp yönetimine takımdan ayrılma isteğini bildirdiği söyleniyordu."

Sarı-Kırmızılılar, oyuncunun bedelsiz bir şekilde bonservisini alma hakkına sahip. Yönetim, birçok Suudi Arabistan takımının izlediği yıldız ismi tapusuyla birlikte kadroya katarak yaz aylarında kasasını doldurabilir.

Güncel piyasa değeri 9.5 milyon euro olan Hakim Ziyech için Galatasaray'ın beklentisi 25 milyon euro. Ajax'ta gösterdiği performansla parlayan Hakim, 2020-21 sezonu başında 40 milyon euro bedelle Chelsea'ye transfer olmuştu.