Rakibimiz sahada kazanamayınca farklı yaklaşıyor diyen Metin Öztürk, " Kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı.Algı operasyonu yürütülüyor. Başkanımız net söyledi. 20 takım emek sarf ediyor. 'Ben bu sene bırakacağım, işimin başına geçeceğim, beni şampiyon yapın' gibi bir emeklilik ikramiyesi değil şampiyonluk. 20 takım var. 20 takım içinde şampiyon olmak kadar hayati, aşağı düştüğünüz zaman 10 sene çıkamıyorsunuz. 6-7 takım düşme potasında. Alanya'nın teknik direktörü de söyledi, can derdinde herkes. 5 takım Avrupa'ya gidecek, 7-8 takım o potada. Herkes prestij, ekonomi derdinde. Kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı" dedi.

1 PUANA TUTUNDU

Metin Öztürk, "2 tane net kırmızı kartı vermeyen hakemin... Hakemler demiyoruz bakın. Genelleştirirseniz yanlış yaparsınız, her konuda. Her meslekte işini iyi yapanlar vardır, kötü yapanlar vardır. İyi niyetli olup göremeyip kötü kararlar verenler vardır. Kötü kalpliler vardır. Dün iki tane net kırmızı kart verilmedi. Bir tane de çok ilginç penaltı var. Icardi, biliyorsunuz güreşçi değil. Fenerbahçe Stadı'nda Fenerbahçeli futbolcuyla güreşe katıldı maalesef. O günkü hakem bu güreşin doğal olduğunu düşündü. 4-5 hafta o futbolcumuzdan uzak kaldık. Penaltı verilmedi. Dün rüzgar herhalde kuvvetli esti ki penaltı verildi. Şampiyonluk yolunda yarıştığımız rakibini kendini hala ümide sevk eden 1 puana tutundu" ifadelerini kullandı.

13 MAÇ DAHA VAR

Galatasaray'ın liderliğe yükselmesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Öztürk, "13 hafta daha var, 13 maç daha var. 13 maç 39 puan demek. Ne olur ne biter bilinmez. Tüm rakiplere saygılı olmak lazım. Sadece şampiyonlukta yarıştığımız rakibe değil, tüm lige bakmak lazım" diye konuştu.